Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Πήραν πίσω τις ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Στη σχετική ανακοίνωση το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτ. Αττικής σχολιάζει πως:

"Μετά και την σημερινή τριμερή συνάντηση εργαζομένων, εργοδοτικής πλευράς και Υπουργείου Εργασίας, κερδήθηκε μία πρώτη δύσκολη μάχη.   Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται και θα είναι δύσκολος.

Περισσότερα...

Άδεια ταμεία από το 2015

Μεγάλο κραχ στο ασφαλιστικό από το 2015 αναμένεται να δημιουργήσει η υψηλή ανεργία, η οποία ακόμα και με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης των 3,5%-4% ετησίως δεν προβλέπεται να πέσει κάτω από τα επίπεδα του 17% μέχρι το 2026.

Την πρόβλεψη αυτή κάνει σε μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος μελέτησε τις επιπτώσεις της ανεργίας στο ασφαλιστικό σύστημα.

Περισσότερα...

Συνάντηση...γιγάντων: Τσιμέντα Χαλκίδας-Coca Cola Θεσσαλονίκης!

Λίγα λεπτά μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα, απολυμένοι και-εναπομείναντες-εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας υποδέχτηκαν στον προαύλιο χώρο του Τσιμεντάδικου, απολυμένους του εργοστασίου της Coca-Cola Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του σωματείου Ηλίας Κούκουρας, υποδέχτηκε με θέρμη τους Σαλονικιούς και ευχήθηκε καλή τύχη και σε εκείνους αλλά και στους ίδιους «μιας και είμαστε και οι δύο θύματα πολυεθνικών». Παρών και ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους εργαζομένους-απολυμένους και δήλωσε πως «είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που κάνετε και ευχόμαστε ένα καλό τέλος».

Περισσότερα...

Δικαιώθηκε εργαζόμενος που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε μείωση μισθού

Άκυρη, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την καταγγελία σύμβασης εργαζομένου, ο οποίος απολύθηκε όταν αρνήθηκε την πρόταση του εργοδότη του για μείωση των αποδοχών του κατά 15%.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 5/2014 απόφασή του έκρινε ότι είναι άκυρη, παράνομη και καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του μείωση των αποδοχών του κατά ποσοστό 15%.

Περισσότερα...

«Μας θέλουν σεκιούριτι του Παπουτσάνη»

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Εύβοιας για την κινητοποίηση στις 7 Ιανουαρίου των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής εν όψει της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο

Έχει γίνει πια ρουτίνα: δεν υπάρχει απεργία ή κινητοποίηση εργαζομένων χωρίς τα ΜΑΤ. Δεν υπάρχει επίσης «επένδυση» που να μην προστατεύεται από τους κρανοφόρους με τα πράσινα. Τώρα η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα: εκτός από τις φαραωνικές επενδύσεις, προστατεύει και τη μεσαία επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιώντας τους αστυνομικούς ως σεκιούριτι. Ελα όμως που οι ίδιοι δεν συμφωνούν καθόλου μ” αυτό!

Περισσότερα...

Κατάλογος