Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Τους απέλυσε ως "πλεονάζοντες" και έδωσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία - Έργα και ημέρες στον ΟΓΑ

Σοβαρές καταγγελίες κάνει το πανελλαδικό σωματείο εργαζομένων στον ΟΓΑ, που αναφέρει ότι:

"Μετά τη διαθεσιμότητα (απόλυση) 15 συναδέλφων μας ως πλεονάζον προσωπικό
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του ΟΓΑ, η οποία

- Λίγες ημέρες μετά το χαρακτηρισμό ως πλεονάζοντα και τη διαθεσιμότητα (απόλυση) συναδέλφου μας με ειδικότητα ΥΕ Νυχτοφυλάκων, αποφάσισε την ανάθεση της νυχτερινής φύλαξης του κεντρικού κτηρίου του ΟΓΑ σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

Περισσότερα...

Δέκα αλλαγές στις συντάξεις το νέο έτος

Σημαντικές αλλαγές, που επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το 2014, ως αποτέλεσμα ρυθμίσεων που έχουν θεσμοθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια –από το 2002 και μετά– και σταδιακά τίθενται σε εφαρμογή. Οι αλλαγές αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πλέον για να λάβουν το ΕΚΑΣ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, δημοσίους υπαλλήλους, εργαζομένους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ένστολους, γυναίκες απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα, εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ελεύθερους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, με τη νέα χρονιά:

Περισσότερα...

Και πάλι πρώτη στην ανεργία μέσα στην Ε.Ε. η Ελλάδα

Στο 27,3% η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Σταθερή παρέμεινε η ανεργία (27,3%) στην Ελλάδα, τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, με την χώρα μας να συνεχίζει να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ. Ακολουθεί η Ισπανία με 26,7%.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η ανεργία τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, υποχώρησε ελαφρώς στο 12,1% (από 12,2%, το Σεπτέμβριο), ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Περισσότερα...

Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις: Μοχλός σαρωτικών ανατροπών

Οι όροι που περιλαμβάνουν, στην πλειοψηφία όσων έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, είναι εφιάλτης για την εργατική τάξη

Παραπέρα συμπίεση του μισθού και του μεροκάματου, ωράρια που συρρικνώνονται ή επιμηκύνονται ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας, προκειμένου να αυξάνεται ο απλήρωτος χρόνος της εργασίας, κατάργηση επιδομάτων, ακόμα και «θεσμοθέτηση» της καθυστέρησης στην καταβολή του μισθού μέχρι και 3 μήνες περιλαμβάνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

Περισσότερα...

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Θα εκπέμψουμε από το Πολυτεχνείο»

Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα εκπέμψουμε από το Πολυτεχνείο, μέσω διαδικτύου, στο www.ertopen.com με τη βοήθεια μόνο των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΕΜΠ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να κερδίσουμε τώρα τις μάχες, αλλά και να αποτρέψουμε το νέο κύμα απολύσεων, που προετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Περισσότερα...

Κατάλογος