Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Τα ΜΑΤ «Έληξαν» την κατάληψη (video)

Τέλος στην κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας έδωσαν σήμερα το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, συλλαμβάνοντας 13 καταληψίες που βρίσκονταν στην είσοδο του Μεγάρου.

Οι υπάλληλοι βρέθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στις υπηρεσίες τους και οι συλληφθέντες, αφού δεν διαπιστώθηκαν φθορές στο κτίριο, αφέθησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί ελεύθεροι. Χωρίς να αποκαλύπτουν το πλήρες πλάνο των κινητοποιήσεων τους, όπως προέκυψε και από την πρώτη γενική τους συνέλευση μετά την λήξη της κατάληψης...θα συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν.


MAT στην κατάληψη από LAMIASTARGR

Συνεχίζεται επ΄ αόριστον η κατάληψη της Νομαρχίας

Ύστερα από κοινή απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και των Σωματείων των εργοστασίων της Εύβοιας, στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη εδώ και δυο εβδομάδες. Βασικός γνώμονας της σημερινής συνάντησης ήταν η εντατικοποίηση των προσπαθειών μέχρι η πολιτεία να δώσει ξεκάθαρες και χειροπιαστές λύσεις

Στη σημερινή συνάντηση το λόγο έλαβαν οι κ.κ. Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, ο κ. Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Τσιμέντων Χαλκίδας, Θανάσης Γιαπλές, Πρόεδρος του Σωματείου της Ιντερκέμ, Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου της Σέλμαν και Γιάννης Χρυσάγης, Πρόεδρος του Σωματείου της ΝΕΟΣΕΤ. Χαρακτηριστικό σημείο όλων όσων πήραν το λόγο ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι όσο μπορούν και όσο αντέξουν, με μοναδικό σκοπό τη δικαίωση τους

Περισσότερα...

Υπό κατάληψη η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Σε κατάληψη εξελίχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τη συμμετοχή των σωματείων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ, της Τσαούσογλου και του Σωματείου των Τσιμέντων Χαλκίδας τα οποία είναι αντιμέτωπα με λουκέτα, αλλά και άλλων σωματείων που έχουν προβλήματα.

Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν σημείωσαν τις συνθήκες ομηρίας που ζουν οι εργαζόμενοι.

Περισσότερα...

Στη σύγχρονη γαλέρα της ΑΓΕΤ ~ ΑΣΗΚΩΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ

Απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις του τομέα συσκευασίας σύκων και σταφίδας!

«Συνθήκες γαλέρας» για εργαζόμενους που απασχολούνται «εργολαβικά» σε διάφορες δραστηριότητες στο χώρο της  ΑΓΕΤ.  Εκτός από τις αποδοχές που είναι «ψίχουλα» κυριολεκτικά, προσφάτως ορισμένοι ανακάλυψαν ότι στις συμβάσεις τους  έχουν καταχωρηθεί  «ως συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων...!!! 

Η παραπάνω διαπίστωση σχετικά με τις «συνθήκες γαλέρας» κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό σε ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων είναι η σκληρή πραγματικότητα αλλά και «κοινό μυστικό» σε όλους τους χώρους.

Περισσότερα...

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο για τη μείωση 13% στους μισθούς

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους -όχι μόνο του εμπορίου- η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδη για μείωση μισθών 13% για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Η ομοσπονδία κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις της τρόικας θέτοντας εκβιαστικό δίλημμα: ή δέχεστε τη μείωση μισθών ή υπογράφεται ακόμη χειρότερες ατομικές συμβάσεις και απαντά: «Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε».

Περισσότερα...

Κατάλογος