Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ευρωπαϊκή πρωτιά στους μακροχρόνια άνεργους

Μείωση των ανέργων κατά 104.263 άτομα και του ποσοστού της ανεργίας στο 25,8% τον Οκτώβριο, από 27,8% που ήταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αλλά αύξηση τον Νοέμβριο κατά 43.890 των ανέργων και κατά 69.982 των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, κατέγραψαν η Ελληνική Στατιστική Αρχή και ο ΟΑΕΔ, αντίστοιχα, αποκαλύπτοντας την άμεση εξάρτηση της απασχόλησης από τον τουρισμό και τις εποχικές δραστηριότητες.

Περισσότερα...

ΜΕΤΑ ΤΟ 2020 ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ!

Πρόβλεψη - «βόμβα» για το μέλλον του Ασφαλιστικού, μετά τις ολέθριες μνημονιακές παρεμβάσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών και τη δραματική μείωση των αποθεματικών των Ταμείων, πραγματοποίησε ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o Σάββας Ρομπόλης, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε για κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος μέσα σε ένα χρόνο (!), αν δεν γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και δεν ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ενίσχυσης των εισφορών.

Περισσότερα...

ΔΝΤ: Μειώστε τους κατώτερους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας- Ενισχύστε το πλαίσιο της προσωρινής απασχόλησης

Αμετανόητο εμφανίζεται το ΔΝΤ και ανασύροντας μελέτες από το χρονοντούλαπο (ακόμα και του 1988), συστήνει στα κράτη με υψηλή ανεργία νέων- μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- μέτρα όπως η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και των κατώτερων μισθών, ενώ συν τοις άλλοις επισημαίνει ότι οι μορφές προσωρινής απασχόλησης θα πρέπει να... θωρακιστούν περισσότερο ή αντιστρόφως να χαλαρώσει το πλαίσιο προστασίας στις μόνιμες μορφές απασχόλησης, έτσι ώστε οι νέοι που να εντάσσονται πιο... εύκολα στην αγορά εργασίας!!!

Περισσότερα...

Οι μισθοί έγιναν ξεροκόμματο...

ΕΛΣΤΑΤ: 37% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2014

Είτε εξαιτίας της μείωσης των μισθωτών εργαζομένων (απολύσεις) είτε λόγω των περικοπών στους μισθούς, γεγονός είναι πως την τελευταία 5ετία (2009-2014) οι πραγματικές αμοιβές των απασχολουμένων με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας μειώθηκαν συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά 37%!

Στην πραγματικότητα η μάζα των αμοιβών των μισθωτών εργαζομένων στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκε 32% περίπου (από 84,4 δισ. ευρώ το 2009 σε 57,3 δισ. το 2014), αλλά σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού κατά 7,3% την ίδια περίοδο η πραγματική μείωσή τους φθάνει το 37% ή 8,7% ετησίως.

Περισσότερα...

Χωρίς ασφάλιση 2,5 εκ. άνθρωποι!

Το 78,8% είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που μαζί με ανασφάλιστους απ' τα άλλα ταμεία βγαίνουν στη ζητιανιά για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη έχει μείνει σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας εξαιτίας της ανεργίας μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, που εκτοξεύτηκε την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, και της αντιλαϊκής διαχείρισης από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η κατάσταση είναι οριακή για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά και η διεκδίκηση μέτρων για την ανακούφισή τους είναι ζήτημα προτεραιότητας για τα ταξικά σωματεία και τις αγωνιστικές Ενώσεις των ΕΒΕ.

Περισσότερα...

Κατάλογος