Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συγκέντρωση συμπαράστασης 10 Δεκ. 2015

ΕΝΩΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ   ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Συνάδελφοι και Συμπολίτες

Πριν 33 μήνες (26-3-2013) η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ,  προφασιζόμενη την μειωμένη ζήτηση στην αγορά τσιμέντου, χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του ύστερα από 87 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας, υποβάλλοντας  ταυτόχρονα για έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας σχέδιο ομαδικών απολύσεων.

Περισσότερα...

Έκτακτη Γεν. Συνέλευση

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015  στο  Πρωτοδικείο της Χαλκίδας συζητούνται οι αγωγές  για την ακύρωση των 67  απολύσεων συναδέλφων μας που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) από τον Αύγουστου του 2014 έως και τον Ιούλιο του 2015.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την  Τρίτη 8 Δεκεμβρίου  2015  και  ώρα  10π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέματα:

1.    Ενημέρωση για την δικαστική διεκδίκηση της ακύρωσης των απολύσεων  καθώς και  για δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

2.    Οργάνωση συγκέντρωσης συμπαράστασης την ημέρα της δίκης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Συνέλευση μας για να διατρανώσουμε, για άλλη μια φορά, την απόφασή μας ότι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης

Απεργία 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Συνάδελφοι

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με νέα σκληρά μέτρα που φέρνει το 3ο  μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του μεγάλου Κεφαλαίου.

Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας θα δώσουν τη χαριστική βολή σε όλα όσα με αγώνες και θυσίες καταχτήσαμε.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 16  Σεπτεμβρίου 2015 το σωματείο μας καλεί Έκτακτη Γεν. Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί με θέματα:

  1. Ενημέρωση για τις πρόσφατες θετικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στις περικοπές των μισθών μας από τον Μάϊο έως τον Δεκέμβριο του 2012.
  2. Συγκέντρωση στοιχείων για την άσκηση νέων ομαδικών αγωγών (αντίτιμο κουπονιών και περικοπών μισθών) από 1-1-2013 και μετά.

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης

Και νέα δικαστική ήττα της LAFARGE

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα δικαστική ήττα της LAFARGE έρχεται να επιβεβαιώσει την συστηματικά αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά της πολυεθνικής έναντι των εργαζομένων της.

Είναι γνωστό ότι η εταιρία από τον Μάιο του έτους 2012, στοχοποιώντας από όλον τον Όμιλο μόνο τους εργαζομένους του σωματείου της Χαλκίδας, είχε προχωρήσει σε αυθαίρετες μειώσεις των αποδοχών των μελών του σωματείου μας επικαλούμενη τις διατάξεις της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 που εκδόθηκε για την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ.

Περισσότερα...

Κατάλογος