Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου - συνάντηση με ΟΛΝΕ

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στις 8/6/2015 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναρτήθηκε δημοσίευμα με τίτλο: «Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια», το οποίο παρουσιάζει το «επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΝΕ (Οργανισμός Λιμένων Νήσου Εύβοιας)».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, μεταξύ πολλών άλλων, γίνεται και κάποια αναφορά για το χώρο των Τσιμέντων Χαλκίδας η οποία επί λέξει έχει ως εξής:

Περισσότερα...

Κάλεσμα για φύλαξη εργοστασίου

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Η πολυεθνική Lafarge συνεχίζει για 25ο μήνα την εφαρμογή του σχεδίου ομαδικών απολύσεων που αποφάσισε στις 25-3-2013.

Μετά και τις τελευταίες απολύσεις που πραγματοποίησε την 1η Απριλίου έχει αφήσει ουσιαστικά χωρίς φύλαξη το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η ασφάλεια του εργοστασίου αλλά και των 8 συναδέλφων που απέμειναν στη φύλαξη, από πιθανές κακόβουλες ενέργειες, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

Περισσότερα...

Κάλεσμα Τακτικής Γεν. Συνέλευσης

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε  το κάλεσμα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 10 το πρωΐ στο Εργατικό Κέντρο με θέματα:

1.   Διοικητικός απολογισμός

2.   Ισολογισμός  2014

3.   Προϋπολογισμός 2015

4.   Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

Η διαμορφωμένη κατάσταση, δύο χρόνια μετά το σταμάτημα λειτουργίας του εργοστασίου που επέβαλε η κερδοσκοπία της πολυεθνικής LAFARGE, με τις συνεχιζόμενες απολύσεις, καθώς και οι πρόσφατες αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Χαλκίδας οι οποίες ακυρώνουν τις 118 πρώτες απολύσεις, δημιουργούν νέα δεδομένα που επιβάλουν τη συνέχιση του αγώνα μας με μεγαλύτερη συνέπεια και αυτοπεποίθηση.

Για το λόγο αυτό η παρουσία ΟΛΩΝ μας στην Γενική μας Συνέλευση

είναι επιτακτική ανάγκη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κούκουρας Ηλίας                                                               Τραγουλιάς Παναγιώτης

Παρουσία σωματείου στο ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της απόφασης του Υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει της ομαδικές απολύσεις που αιτήθηκε η εταιρεία τον Απρίλιο του 2013.

Το σωματείο μας, εκτός από τη πρόσθετη παρέμβαση που έχει ασκήσει υπέρ της απόφασης του Υπουργού, θα παραβρεθεί και με την παρουσία των μελών του έξω από το χώρο του Δικαστηρίου.

Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το χώρο του Εργοστασίου στις 7 το πρωί.

Χαλκίδα 9-2-2015

Άκυρες οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι και Συμπολίτες

Ο Αγώνας των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται πιο δυναμικά και κάτω από ευνοϊκότερες πλέον συνθήκες μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ακυρώνουν τις απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014. Για τις απολύσεις που έγιναν από τον Αύγουστο του 2014 και μετά έχουν ασκηθεί παρόμοιες αγωγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί.

Περισσότερα...

Κατάλογος