Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση-πρόσκληση σε συγκέντρωση συμπαράστασης

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι και Συμπολίτες

Πριν 18 μήνες (26-3-2013) η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ,  προφασιζόμενη την μειωμένη ζήτηση στην αγορά τσιμέντου, χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του ύστερα από 87 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας, υποβάλλοντας  ταυτόχρονα για έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας σχέδιο ομαδικών απολύσεων.

Περισσότερα...

Κάλεσμα Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης 17 Σεπτ. 2014

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 25  Σεπτεμβρίου  2014  στο  Πρωτοδικείο της Χαλκίδας συζητούνται οι αγωγές  για την ακυρότητα 117  απολύσεων συναδέλφων μας που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την  Τετάρτη 17  Σεπτεμβρίου  2014  και  ώρα  10π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέματα:

1.    Ενημέρωση για την δικαστική διεκδίκηση της ακυρότητας των απολύσεων

2.    Οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών της Χαλκίδας

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Συνέλευση μας για να διατρανώσουμε, για άλλη μια φορά, την απόφασή μας ότι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης

Τα γνωστά επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια της LAFARGE

Διαβάζουμε σε χθεσινά δημοσιεύματα πανηγυρικές δηλώσεις της LAFARGE περί καινοτομίας στην παραγωγή τσιμέντου, με τη διαδικασία της χωριστής άλεσης, που εφαρμόζει για …ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του Βόλου.

Αν κάνετε «κλικ» στην εικόνα θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για τα γνωστά επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια της LAFARGE, γιατί το 2011 πανηγύριζε για την ίδια ακριβώς καινοτομία που εφάρμοσε στο εργοστάσιο της Χαλκίδας!!!

Περισσότερα...

Δελτίο τύπου 5-6-2014

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή σημερινά (5-6-2014) δημοσιεύματα  τοπικής εφημερίδας περί μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού της Χαλκίδας στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου  και την μετατροπή του σε κέντρο διανομής τσιμέντου θα θέλαμε να κάνουμε τις πιο κάτω επισημάνσεις:

  • Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, θυγατρική  της πολυεθνικής LAFARGE «έκλεισε» τον Μάρτιο του 2013 το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας στα πλαίσια ενός άθλιου κερδοσκοπικού παιχνιδιού, όπως είχαμε εξ αρχής καταγγείλει, σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της τοπικής κοινωνίας και φυσικά των εργαζομένων.
  • Ακόμη και πρόσφατα δημοσιεύματα συνηγορούν υπέρ των καταγγελιών μας, αποκαλύπτοντας ότι η LAFARGE, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, είναι ο δικαιούχος εμβασμάτων στο εξωτερικό ύψους 33,2 εκ. ευρώ,  τα οποία απέστειλε η θυγατρική της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ με «κλεμμένο» Α.Φ.Μ. 92χρονου συνταξιούχου αυτοκινητιστή. (Η υπόθεση ελέγχεται και στη Βουλή).
  • Διακαής πόθος της LAFARGE ήταν (και γιατί να μην είναι;), η μετατροπή του λιμανιού του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας σε εμπορευματικό λιμάνι ώστε  να μπορεί να εισάγει ακόμη και  τσιμέντο από άλλα ανά τον κόσμο εργοστάσιά της.
  • Παρά την «οριστική παύση λειτουργίας» όπως η ίδια δηλώνει από τον Μάρτιο του 2013, διατηρεί μέχρι σήμερα τις άδειες λειτουργίας του εργοστασίου, ανανεώνει και επεκτείνει τις άδειες λειτουργίας των λατομείων του με την έγκριση των υπουργείων και πληρώνει στον Ο.Λ.Ν.Ε. το συμφωνημένο ενοίκιο για τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων.  
  • Από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι σήμερα έχει στείλει στην ανεργία 113 οικογενειάρχες και συνεχίζει κάθε μήνα τις απολύσεις.
  • Οι απολυμένοι και οι υπό απόλυση εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου και την ανάκληση-ακύρωση των απολύσεων.

Με δεδομένα όλα τα πιο πάνω γνωστοποιούμε σε όλους όσους «συζητούν», «σχεδιάζουν», «αποφασίζουν» για το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας ή τμημάτων του, ερήμην των Τσιμεντάδων, ότι έχουν υποχρέωση, αν μη τι άλλο από σεβασμό και μόνο στην αγωνία των απολυμένων , να δώσουν επαρκείς και πειστικές δημόσιες εξηγήσεις για το μέλλον του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν και όχι άδικα, ως άμεσοι ή έμμεσοι συνεργάτες του άθλιου κερδοσκοπικού παιχνιδιού της πολυεθνικής LAFARGE, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς:

ΔΕΝ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ  ΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΓΙΑ  ΕΜΑΣ  ΧΩΡΙΣ  ΕΜΑΣ

 

 Χαλκίδα  5 Ιουνίου 2014

Διάψευση Ομοσπονδίας περί εισαγωγής τσιμέντου

Ευχαριστούμε  την  Ομοσπονδία  Εργαζομένων  Τσιμέντων  Ελλάδας  για την  διάψευση  των  δημοσιευμάτων  του  τοπικού  τύπου  του  Βόλου  που  έγραψαν  περί  εκφόρτωσης  τσιμέντου  στο  λιμάνι  του  εργοστασίου της  ΑΓΕΤ  στο  Βόλο.

Θα  θέλαμε  όμως  να  κάνουμε  μια  παρατήρηση ως προς  την τελευταία  παράγραφο  της  ανακοίνωσης, επειδή εμείς προβήκαμε στην  αναδημοσίευση.

  • Η  αναδημοσίευση συνάδελφοι  δεν   αποτελεί  «διασπορά  φημών» . Εξ  όσων  γνωρίζουμε   οι  φήμες   δεν  υπήρξαν  ποτέ  έντυπες….τώρα αν σφάλαμε και "προτρέξαμε" στην αναδημοσίευση χωρίς να σας ρωτήσουμε,... ζητάμε συγνώμη.

Κατάλογος