Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εισαγωγή τσιμέντου από την ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο του Βόλου.

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και ενώ το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα παραμένει εκτός λειτουργίας, από τον Μάρτιο του 2013 και έχουν πραγματοποιηθεί 113 απολύσεις, η ΑΓΕΤ, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  εισάγει τσιμέντο και το ξεφορτώνει  στο άλλο της εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Βόλο!!!

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στις 6-5-2014, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο του Βόλου στο πλοίο PINK ROSE με σημαία Μολδαβίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί αν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τσιμέντων Ελλάδας ή το σωματείο των εργαζομένων της ΑΓΕΤ στο Βόλο έχουν  αντιδράσει.

Χαλκίδα 9-5-2014

 

 

 

Ψήφισμα Εργατικής Πρωτομαγιάς 2014

               ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΥΒΟΙΑΣ

1η ΜΑΗ 2014

         Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 128 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.

Περισσότερα...

Αγωνιστικό Πανελλαδικό Κάλεσμα ΒΙΟ.ΜΕ.

Εδώ και δεκαπέντε μήνες, ένα μικρό εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη, χαράζει μια διαφορετική πορεία στα τεκταινόμενα του εργατικού και κοινωνικού κινήματος της χώρας. Εδώ και δεκαπέντε μήνες το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής βρίσκεται κάτω από πλήρη εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση υπό την γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ένας τόπος εκμετάλλευσης του ιδρώτα των εργατών, μετατρέπεται σε χώρο ελευθερίας. Ένας τόπος ιεραρχίας σε χώρο ισονομίας και άμεσης δημοκρατίας. Ένας τόπος καπιταλιστικής πειθαρχίας, σημείο παράδειγμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Περισσότερα...

Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους της Intracom

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ  INTRACOM

Παιανία,  Παρασκευή 21.03.2014

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ –

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ 12:00-13:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΗ

Περισσότερα...

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι και συμπολίτες

Στις 26 Μαρτίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η πολυεθνική LAFARGE, παίζοντας ένα άθλιο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, στέλνοντας στην ανεργία  95 , μέχρι σήμερα, συναδέλφους μας.

Στα πλαίσια του αγώνα μας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων πραγματοποιούμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Μαρτίου 2014 στις 11:00΄  έξω από το κτίριο των κεντρικών γραφείων της πολυεθνικής  (19,3 χλμ  Λεωφ.  Μαρκοπούλου – Παιανία Αττικής) και σας καλούμε να ενισχύσετε με την παρουσία σας τον δίκαιο αγώνα μας.

Περισσότερα...

Κατάλογος