Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέες άδειες εξασφαλίζει η Lafarge για το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Άλλη μια πρόσφατη «δραστηριότητα» της πολυεθνικής LAFARGE έρχεται να επιβεβαιώσει την επαναλαμβανόμενη καταγγελία που διατυπώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση της να διακόψει την λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας είναι ένα άθλιο κερδοσκοπικό παιχνίδι όχι μόνο εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και της Εθνικής μας Οικονομίας.

Περισσότερα...

Η διαχρονική "νομιμότητα" της Lafarge

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, αγαπητοί συμπολίτες

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, την 25η Μαρτίου 2013 η διοίκηση της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, αποφάσισε αιφνιδιαστικά την διακοπή της λειτουργίας ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου εργοστασίου(Τσιμέντα Χαλκίδας) και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων του για λόγους που προφανώς δεν συνδέονται – αντίθετα συγκρούονται – με το εθνικό και γενικό κοινωνικό συμφέρον.

Περισσότερα...

Ε.Κ.Ε: Αίτημα τριμερούς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Γενική Δ/νση Εργασίας – Δ/νση Αμοιβής Εργασίας

Τμήμα  Μεσολάβησης & Επίλυσης των Συλλογικών

Διαφορών Εργασίας

Υπόψη Υφυπουργού Εργασίας κ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣ.

       

Περισσότερα...

Ανάκληση Άδειας Καύσης RDF στην ΑΓΕΤ-LAFARGE

Αλιβέρι 10-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου υπέβαλε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (120359/1002/24-10-2013) αίτησης θεραπείας κατά των γνωστών αποφάσεων του Αντιπεριφέρειας Ευβοίας   (υπ΄ αρ.1144/ Φ.14/674/27-03-2013  και υπ’αρ.342/01-04-2013) που αξιοποίησε  η ΑΓΕΤ - LAFARGE  για να ξεκινήσει την καύση του RDF στο τσιμεντάδικό της στο Μυλάκι Αλιβερίου .

Περισσότερα...

Αρτοκλασία στο παρεκκλήσι Αγ. Νικολάου

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ    ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προετοιμασία του παρεκκλησίου για την τέλεση Αρτοκλασίας ανήμερα του Αγίου Νικολάου, όπως εθιμικά πραγματοποιείτο  κάθε χρόνο.

Εφέτος, λόγω της γνωστής απόφασης της LAFARGEνα διακόψει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, ανέλαβαν την ευθύνη διατήρησης του εθίμου εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι και σας προσκαλούν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στο παρεκκλήσι  του Αγίου Νικολάου στο χώρο του εργοστασίου όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Χαλκίδα 3-12-2013

 

Κατάλογος