Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας

   Στη ΣΥΣΚΕΨΗ των Δ.Σ. των Σωματείων μας, που πραγματοποιήθηκε χθες 31/10/2013, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1.- Στήριξη της Απεργιακής  Κινητοποίησης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Νοεμβρίου 2013.

  Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω και προωθεί το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων, σε όφελος μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, προσθέτοντας περισσότερα λουκέτα στα μαγαζιά και ανεργία στους Εμποροϋπαλλήλους.

Περισσότερα...

Ομόφωνη καταδίκη από περιφερειακό συμβούλιο για την επίθεση των ΜΑΤ (video)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2013 καταδίκασε την επέμβαση των ΜΑΤ με γκλομπς και ρήψη χημικών κατά εργαζομένων διαδηλωτών της Χαλκίδας στην είσοδο του κτιρίου της Π.Ε. Εύβοιας στις 22-10-13.

Το θέμα τόσο της καταδίκης της επέμβασης των ΜΑΤ αλλά και την απομάκρυνσή τους από το κτίριο της Π.Ε. Εύβοιας τέθηκε από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Περισσότερα...

Οι Χαλκιδείς κρατούν ζωντανή την ελπίδα....!

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Εργοστασιακών Σωματείων της Α.Ε ΤΙΤΑΝ

Συνάδελφοι-σσες,το συντονιστικό των σωματείων της ΤΙΤΑΝ Α.Ε μαζί με συνδικαλιστές από τα εργοστάσια, παραβρέθηκαν εχθές (16-10-2013) αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων μας στην Χαλκίδα, όταν πληροφορηθήκαμε ότι οι εκεί συνάδελφοί μας εδέχθησαν την επίθεση των κατοχικών δυνάμεων καταστολής.
Στις 5:30 το πρωί, δύο διμοιρίες καταστολής των εργασιακών διεκδικήσεων, επιτέθηκαν με πρακτικές ταγμάτων εφόδου και συνέλαβαν μια χούφτα απολυμένους και εργασιακά ομήρους εργαζόμενους σε εταιρίες αποδόμησης. 
Οι Εταιρίες ροκανιστές του ανθρώπινου μόχθου, του δημόσιου χρήματος και συμβουλάτορες της τρόικας των ισοπεδοτών, έδωσαν εντολή στους πολιτικούς υφισταμένους τους, διοικητών των ρημαγμένων τόπων…, να κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και να ξηλώσουν τα πανό διαμαρτυρίας που τις ξεμπρόστιαζαν.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ  ΕΥΒΟΙΑΣ   -    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ    ΕΥΒΟΙΑΣ

  Ευβοιώτες πολίτες, Εργαζόμενοι-ες, Άνεργοι-ες,                                                                                        

      Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, προχωρά στην αύξηση  της ανεργίας - ομηρίας στον Ιδιωτικό Τομέα και στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με πρώτο στόχο τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας. Προβλέπει το ξεπέρασμα της κρίσης στην επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους σε όλους, απολύσεις, ανεργία και δυστυχία, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει πως σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό πιο γρήγορα, πιο βίαια, πιο βασανιστικά για τους Έλληνες.

Περισσότερα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: "Σύσκεψη Σωματείων"

Σε κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία των Τσιμέντων Χαλκίδας, της Σέλμαν, της Ιντερκέμ, της Νεοσέτ, του πρ. Τσαούσογλου, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, για την ασκούμενη πολιτική, που οδηγεί στην ύφεση, στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία και πλήττει καίρια την τοπική οικονομία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο.

Περισσότερα...

Κατάλογος