Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η πολυεθνική Lafarge συνεχίζει τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ

   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE συνεχίζει, για έκτο κατά σειρά μήνα, την εφαρμογή σχεδίου ομαδικών απολύσεων κάνοντας χρήση του προβλεπόμενου ποσοστού 5% επί του συνόλου του προσωπικού του Εργοστασίου Τσιμέντων της Χαλκίδας.

Από τον Απρίλιο 2013 μέχρι και σήμερα έχει καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας 55 εργαζομένων.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας εκδικάζεται αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 22 ατόμων της 1ης και 2ης ομάδας απολυμένων.

Χαλκίδα 2-9-2013

 

 

Avantis suites Hotel: Απολύει συνδικαλίστρια

ΕΝΩΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ   ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την απόλυση της Προέδρου της, επειδή διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, το Σωματείο μας καταδικάζει τόσο την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου της Ερέτριας Avantis suites Hotel, όσο και την  επικίνδυνη άποψή του ότι «πρόκειται για κομμουνιστική λογική η συλλογική διεκδίκηση ανθρώπινων όρων εργασίας» .

Τέτοιες ενέργειες και λογικές εργοδοτών  δεν πρέπει να μένουν χωρίς «συλλογική απάντηση».

Το Σωματείο μας δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου προσφέροντας ηθική και υλική συμπαράσταση προς την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Χαλκίδα  21-7-2013

 

 

Απόφαση προσωρινής διαταγής

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με σημερινή του απόφαση απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την προσωρινή απασχόληση των 22 πρώτων απολυμένων μελών του σωματείου μας, που συζητήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 «λόγω έλλειψης στοιχείων αμεσότατης επείγουσας περίπτωσης» μέχρι την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, την οποία προσδιόρισε για τη δικάσιμο της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Χαλκίδα 15 Ιουλίου 2013

 

Απεργία σωματείων ΑΓΕΤ 10-7-2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς τα Σωματεία Μέλη μας

Συνάδελφοι-σσες. 

            Η Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδος, καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, την διοικητική βαρβαρότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (μέλος του πολυεθνικού ομίλου Lafarge) εις βάρος των εργαζομένων της.

            Η πρόσφατη αναίτια και καταχρηστική απόλυση των δύο συναδέλφων μας από το εργοστάσιο παραγωγής  τσιμέντου στον Βόλο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αυθαιρεσιών της ΑΓΕΤ.     

Περισσότερα...

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας- ΕΡΤ 8 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την ΔΕΥΤΕΡΑ  8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 8μ.μ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αφενός στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Σωματείου μας για την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας  και αφετέρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στον ίδιον ακριβώς αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Περισσότερα...

Κατάλογος