Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαδρίτη: Ογκώδης «πορεία αξιοπρέπειας» ενάντια στην τρόικα

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη για μια μαζική «πορεία για την αξιοπρέπεια» ενάντια στην ανάλγητη λιτότητα που ταλανίζει τον ισπανικό λαό.

 Διαδηλωτές από την Αστούρια, την Εξτρεμαδούρα, τη Γαλικία, την Καταλονία, τη Βαλένθια, τη Μούρθια, την Αραγονία και άλλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών ομάδων και συνδικάτων δίνουν βροντερό παρών στους δρόμους της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις τροικανές πολιτικές.

Περισσότερα...

Σέρρες : Στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του μνημονίου

Η μνημονιακή πολιτική που πλέον  οδηγεί σε αδιέξοδο και βυθίζει την  Ελλάδα στην Μαύρη Άββυσο της φτώχειας είναι, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο υπεύθυνη για τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας. Οι Σερραίοι Έμποροι και Επαγγελματίες δεν τους ξεχνούν. Χθες μετά την 2η κοινή συνάντηση Εμπόρων – Επαγγελματιών και Αγροτών και την λήψη απόφασης για την από κοινού δράση, οι Επαγγελματίες και οι Έμποροι προχώρησαν σε συμβολική εκδήλωση μνήμης.

Περισσότερα...

Συνεχίζουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Κατά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων που έγινε στη Νίκαια στη Λάρισα αποφασίστηκε:

Περισσότερα...

Καταπέλτης για τα δικαιώματα στην Ελλάδα

Επιστολή 20 συνδικάτων, οργανώσεων και κινημάτων

Είκοσι συνδικάτα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κινήματα από όλη την Ευρώπη ζητούν με επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη σύνταξη αναφοράς για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα, τη χώρα που έχει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με βάση το Άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ.

Περισσότερα...

Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις «βάρβαρες πολιτικές λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ», πραγματοποίησαν την Τρίτη το βράδυ, περίπου εκατό άτομα της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Ακτιβιστές της Πρωτοβουλίας διέκοψαν τον χαιρετισμό του πρέσβη Κ. Χαλαστάνη, πριν το προγραμματισμένο κονσέρτο, ανάρτησαν πανό που έγραφε στα γαλλικά: «Σαμαράς Εγκληματίας- ΕΕ συνένοχη-Τρόικα ξεκουμπίσου! Αλληλεγγύη με την Ελλάδα», φωνάζοντας συνθήματα που ζητούσαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.

Περισσότερα...

Κατάλογος