Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναι στην Αλληλεγγύη μας, όχι στην «φιλανθρωπία» τους

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες στοχαστές, ο συντάκτης του μανιφέστου «Τί είναι και τί θέλει το ΕΑΜ», ο μέγιστος παιδαγωγός και κομμουνιστής που η «Ουνέσκο» συγκαταλέγει μεταξύ των 100 πιο σημαντικών διανoουμένων, πολιτικών και δημοσιολόγων όλου του κόσμου, ο Δημήτρης Γληνός, σε ένα συγκλονιστικό κείμενό του που γράφτηκε στην Ελλάδα της κρίσης του '30, περιγράφει - 80 χρόνια πριν - τί συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα. Και ταυτόχρονα φωτίζει δρόμους που αξίζει να περπατηθούν, σήμερα, στην Ελλάδα της αιθαλομίχλης, των μαγκαλιών, των συσσιτίων.  Έγραφε:

Περισσότερα...

Το "Καραβάνι κατά της εξόρυξης χρυσού" έφτασε στο Σύνταγμα

Στην Αθήνα έφτασαν οι διαδηλωτές, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Κάνουν λόγο για "καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον" και "ποινικοποίηση του αγώνα τους"

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος κορυφώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το "Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική", που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιτίθενται στην επένδυση.

Περισσότερα...

Παραιτείται σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

- Δεν κάνουν πίσω οι διοικητικοί των ΑΕΙ- Σε 'ομηρία' οι φοιτητές

"Δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό" λέει ο Αρβανιτόπουλος

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των πανεπιστημιακών, οι οποίοι  τάσσονται στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφάσισαν σήμερα δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα δράσης για τις Σκουριές: «Βούλιαξε» η Εγνατία (video)

Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο κάτοικοι από τη βόρεια Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η 9η Νοεμβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

Περισσότερα...

ΧΑΛΚΙΔΑ: Παρέλαση Απολυμένων

Ευβοϊκή Γνώμη

Ξεχωριστή η σημερινή παρέλαση για το ΟΧΙ του 40'.

Το δικό τους ΟΧΙ στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση είπαν φέτος οι εργαζόμενοι προβληματικών επιχειρήσεων του νομού. Παρέλασαν κανονικά, χωρίς να προκληθούν φασαρίες και επεισόδια και χειροκροτήθηκαν από τους Χαλκιδέους!
Η Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον άγνωστο στο ευρύ κοινό Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλίρη και στο χώρο των επισήμων τόλμησε να βρεθεί μόνο ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Περισσότερα...

Κατάλογος