Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Ψήφισμα της συγκέντρωσης για την καύση RDF

Πραγματοποιήθηκε χθες 23 Οκτωβρίου 2013 με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  μεγάλη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής εναντίον της καύσης RDF καθώς και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και περιχώρων.

Περισσότερα...

Κατέλαβαν το Διοικητήριο οι απολυμένοι όμηροι των Βιομηχανιών Εύβοιας (video)

Σε κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας βρίσκονται από το πρωί τα σωματεία εργαζομένων που τελούν υπό καθεστώς ομηρίας σε κλειστές Βιομηχανίες της περιοχής.

Με μειωμένες πλέον τις αντοχές τους από την απουσία ελέγχου αλλά και άσκησης πίεσης στις Διοικήσεις των εργοστασίων που αρνούνται να παραδώσουν τις άδειες λειτουργίας αλλά και να αποζημιώσουν τους εργαζομένους... υπόσχονται να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για το ξεμπλοκάρισμα των πολύτιμων και δυσεύρετων πλέον θέσεων εργασίας στο αποβιομηχανοποιημένο νησί.


Κατέλαβαν το Διοικητήριο οι απολυμένοι όμηροι... από LAMIASTARGR

Εκεί όπου το κεφάλαιο κλείνει επιχειρήσεις...

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Όταν σε μια σειρά εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας μαθεύτηκε ότι θα ερχόταν ο «Ριζοσπάστης» να κάνει ρεπορτάζ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ένας εργάτης από τα τσιμέντα απόρησε: «Γιατί, σε τόμο θα τη βγάλετε την εφημερίδα;»...

Το πικρό του σχόλιο δείχνει περιεκτικά τον όγκο των προβλημάτων, την καθημερινή δοκιμασία που περνούν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής. Εργοστάσια που είναι κλειστά, που απολύουν μαζικά τους εργάτες, που τους χρωστούν δεδουλευμένα πολλών μηνών, που χρωστούν ακόμα και αποζημιώσεις στους απολυμένους τους.

Περισσότερα...

Δήμαρχοι: Θα παραιτηθούμε αν δεν μας ακούσει ο Σαμαράς – Κλείνουν 3 ημέρες τους δήμους

Το τριήμερο κλείσιμο των Δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και την άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε η έκτακτη συνέλευση των Δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ, η οποία συγκλήθηκε στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Αίγυπτος: 37 νεκροί, πάνω από 1.000 τραυματίες μέσα σε ένα 24ώρο

Τριάντα επτά νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων οπαδών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το τελευταίο 24ώρο στην Αίγυπτο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 1.079 ενώ τη ζωή του έχασε και ένας κόπτης ιερέας από αγνώστους στο Σινά.

Περισσότερα...

Κατάλογος