Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία χιλιάδων κατά των μεταλλείων χρυσού

Παλμός, φαντασία και δυναμισμός σε μια από τις μαζικότερες πορείες στη συμπρωτεύουσα.

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που διοργάνωσαν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης. Η πορεία με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους, αλλά και στα γύρω πεζοδρόμια, κατέληξε λίγο πριν τις 15:00 στον Λευκό Πύργο.

Για κάποια ώρα διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο Λευκό Πύργο, όπου έγινα ομιλίες ενάντια στην λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου 6 μ.μ. προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καθώς η πλατεία... επιστρέφει.

Περισσότερα...

Η συγκλονιστική επιστολή ενός πατέρα

  Για την τραγωδία στη Λάρισα

"Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος…. Πρέπει να αφήνεις την…. οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες…

Όμως αν είσαι οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία, αν είσαι γονιός που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του σε αυτή την άθλια χώρα (όπως την κατάντησαν), αν κάθε μέρα με αγωνία αναλογίζεσαι τι τα περιμένει στο μέλλον, τότε πως μπορείς να μένεις ψύχραιμος;

Περισσότερα...

Οργανώνεται το αγροτικό κίνημα

Ενισχύονται τα μπλόκα-Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν την Κυριακή οι αγρότες, με πανελλαδικό συντονισμό όλων των μπλόκων, ενώ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, προχωρούν σε αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου, σε καθημερινή βάση, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Περισσότερα...

Το αδιαχώρητο για μία χούφτα τζάμπα τρόφιμα!

Σκηνές "κατοχής" έξω από το υπουργείο Αγροτικής (κατά τα άλλα) Ανάπτυξης.

Η εικόνα το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν άκρως αποκαλυπτική για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας... Αυτή που θέλουν να κρύψουν ή επιλέγουν να μη βλέπουν ο υπουργός Οικονομικών και οι επιτελείς του, όταν ανακοινώνουν σαν μεγάλο κατόρθωμα το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό!

Περισσότερα...

ΕΛΣΤΑΤ: Έκρηξη της φτώχειας και της ανεργίας με το Μνημόνιο

Τη δραματική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) «Έκρηξη» του αριθμού των πολιτών της χώρας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, καθώς και «εκτίναξη» του ποσοστού της ανεργίας, καταγράφεται μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

 Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα», το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο Μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011.

Περισσότερα...

Κατάλογος