Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσουνάμι πρωτοφανούς αλληλεγγύης σαρώνει όλη την Ελλάδα

Την ώρα που η επίσημη οικονομία κλυδωνίζεται, ανθίζει στην Ελλάδα μια πρωτοφανούς κλίμακας παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων.

Από την Κοζάνη ως τα Χανιά εκατοντάδες άνθρωποι αναπτύσσουν την οικονομία της αλληλεγγύης και δημιουργούν δίκτυα κοινωνικής προστασίας για να καταπολεμήσουν την κρίση αλλά και για να ξαναβρούν τις χαμένες αξίες της κοινωνίας μας.

Περισσότερα...

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για εγκλήματα κατά της Ελλάδας

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας.

Η Hassel-Reusing, που είναι γνωστή στον Ο.Η.Ε. για τον αγώνα της υπέρ των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε προσωπικά στις 21.11.2012 προσφυγή 30 σελίδων και πολυσέλιδων παραρτημάτων με αποδεικτικό υλικό, αναφερόμενη και σε προηγούμενη κατηγορία που είχε υποβληθεί από τους κ.κ. Γιώργο Τράγκα, Αντώνιο Πρέκα, Παναγιώτη Τζένο και Δημήτριο Κωνσταντάρα κατά των Christine Lagarde, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy, Angela Merkel και Wolfgang Schäuble για υποψία διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης.

Περισσότερα...

ΚΕΔΕ: Η επίθεση κατά της αυτοδιοίκησης είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας

Η επίθεση κατά της αυτοδιοίκησης είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ. Ασκούνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί, είπε ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν συγκροτηθεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και γίνει η πρώτη απόπειρα υπαγωγής δήμου σε επιτροπεία.

Περισσότερα...

H Ευρώπη ξεσηκώνεται

- Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι,            Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
- Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
- Στην Ισπανία που πλήττεται από απίστευτη κρίση έχουν παραλύσει τα πάντα σήμερα
- 42 συλλήψεις, 13 τραυματίες τις πρώτες ώρες της απεργίας
- Εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους

Περισσότερα...

«Νεκρώνει» από σήμερα η χώρα

Εβδομάδα «παθών» ξεκινά από σήμερα, καθώς τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει της κατάθεσης του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων που θα τεθεί σε ψηφοφορία στη βουλή την Τετάρτη.

Ενδεικτικό της έντασης των κινητοποιήσεων που έρχονται από σήμερα είναι πως οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και του ΟΣΕ θα ακινητοποιηθούν, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί «τραβούν χειρόφρενο» τις επόμενες ημέρες, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία.

Περισσότερα...

Κατάλογος