Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεδίο μάχης το δάσος των Σκουριών – Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος

Νέος γύρος επεισοδίων εκτυλίσσεται στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική όπου κάτοικοι που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και ομάδες αναρχικών, συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περίπου 500 κάτοικοι έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των μεταλλείων, όπου έχει παραταχθεί ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ.

Περισσότερα...

Επί ποδός πολέμου για τις περικοπές

Σε μετωπική σύγκρουση με ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και γιατρούς του ΕΣΥ οδηγείται η κυβέρνηση αναφορικά με τις περικοπές που προωθούνται στα ειδικά μισθολόγια.

Το «ναυάγιο» στις συναντήσεις που είχε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους ενστόλων και πανεπιστημιακών φέρνει πιο κοντά τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα η πρόταση που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ενστόλων, έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών που προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Περισσότερα...

Στο "κόκκινο" 40 δήμοι σε όλη τη χώρα

Για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί δήμοι της χώρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί, σε κλίμα έντασης, συγκέντρωση και των δημάρχων και των εργαζομένων στους ΟΤΑ, προς το υπουργείο Εσωτερικών. «Γνωρίζω τις θυσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, όμως, η κρίση μάς αφορά όλους», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Περισσότερα...

Πεδίο «μάχης» οι Σκουριές Χαλκιδικής για τα λατομεία

Παρόντες στη διαδήλωση και έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Επεισόδια σημειώνονται από το πρωί στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού και αστυνομικών δυνάμεων.

Φωτιά πήραν τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στο δάσος αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Περισσότερα...

Πάμφτωχοι στην Ελλάδα, κροίσοι στο εξωτερικό!

Στοιχεία- φωτιά περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα εμβάσματα που έχουν φύγει από την Ελλάδα προς το εξωτερικό...  

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα εμβάσματα που έφυγαν προς τράπεζες του εξωτερικού, τη χρονιά που η χώρα μας μπήκε σε τροχιά Μνημονίου, το 2010.

Περισσότερα...

Κατάλογος