Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, προχώρησε η κυβέρνηση

Την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, αποφάσισε η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου, την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η απόφαση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και δόθηκε εντολή να παραμείνει ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο. Τα φύλλα πορείας τυπώθηκαν και θα σταλούν στα σπίτια των εργαζομένων.

Περισσότερα...

«Συντριπτικό» αποτέλεσμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Τα αποτελέσματα του άτυπου δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση, ή μη, της ΕΥΑΘ παρουσίασαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Σίμος Δανιηλίδης και μέλη της, εκπρόσωποι της Κίνησης 136, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και του «SOSτε το Νερό», καλώντας την κυβέρνηση να σεβαστεί το «συντριπτικό» κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Το βροντερό, το δυνατό, το πολύ αποφασιστικό «όχι» το επέλεξαν 213.502 συμπολίτες μας. Το «ναι» επέλεξαν 4.278 συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων ήταν «πολύ μεγαλύτερος από το 50%, όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές», αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι «υπολογίστηκαν μόνο οι περιοχές που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ».

Περισσότερα...

Το δημοψήφισμα για το νερό θα γίνει κανονικά

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, δήμοι και φορείς αποφάσισαν ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Σε ανακοίνωσή τους που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από ώρα σε ώρα περιγράφουν πως θα παρακάμψουν τα νομικά "εμπόδια" που θέτει σήμερα η πολιτεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάλπες για το δημοψήφισμα θα στηθούν κανονικά έξω από τα εκλογικά κέντρα και η ψηφοφορία θα γίνει βάσει ειδικών καταλόγων που θα συνταχθούν με ευθύνη των φορέων, των Δήμων και των εθελοντών, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης μέσω της εντολής του Εισαγγελέα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προχωρεί σε σύλληψη οποιουδήποτε εθελοντή του κινήματος στήσει κάλπη ή αξιοποιήσει εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα για το νερό.

Περισσότερα...

Στο χάος βυθίζεται η Τουρκία με 238 νεκρούς -Ξέσπασαν επεισόδια, o Eρντογάν στον τόπο της καταστροφής

Επεισόδια και δακρυγόνα έπεσαν σε φοιτητική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στο ορυχείο. Η τουρκική αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων φοιτητών που διαδήλωναν στην Άγκυρα κατά τουρκικής κυβέρνησης την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα στη Δυτική Τουρκία, το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρακωρύχους.

Περισσότερα...

Με 3.000.000 ανασφάλιστους «γιορτάζει» την Παγκόσμια Μέρα Υγείας η Ελλάδα

Σε τρία εκατομμύρια ανέρχονται οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα του 2014, σύμφωνα με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Τέσσερα χρόνια μνημονίου ήταν αρκετά για να διαλύσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και ασφάλισης, και να δημιουργήσουν καθεστώς ανασφάλειας ακόμα και για τα 7.000.000 εκατομμύρια που παραμένουν ασφαλισμένοι.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, η ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» καταγράφει το δράμα ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν καλύπτονται από τα απομεινάρια του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Περισσότερα...

Κατάλογος