Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα

Πριν καν προλάβει να κοπάσει ο «θόρυβος» από τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πήρε σαφή θέση υπέρ της τωρινής κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση του προγράμματος του Πιερ Μοσκοβισί, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, προκαλεί νέα ερωτήματα, αλλά και αντιδράσεις.

Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ έρχεται στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο, στο πρόγραμμα συναντήσεών του δεν περιλαμβάνεται πουθενά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα...

Νέο σενάριο: Πρώτα η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, μετά τα σκληρά μέτρα

Εάν οι αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup δεν είναι οι επιθυμητές για την ελληνική κυβέρνηση, και αν αποφασιστεί εξάμηνη παράταση του Μνημονίου, τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να επισπευσθεί κατά πολύ η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα, ώστε να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα και να πεισθούν οι δανειστές ότι η Ελλάδα μπορεί να παράσχει ένα σταθερό πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Περισσότερα...

Η τρόικα διασύρει την κυβέρνηση και διαλύει τη χώρα

Οι «μεταρρυθμίσεις» που θα ισοπεδώσουν την κοινωνία και η σύγκρουση των κυβερνητικών εταίρων...

Τη δημόσια τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, και από το βήμα της Βουλής, περί εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια φαίνεται ότι θα την πληρώσουν πολλαπλάσια τόσο η χώρα όσο και η καταρρέουσα κυβέρνηση. Το κακό είναι ότι οι κυβερνητικοί εταίροι αρνούνται να αποδεχτούν την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιχειρώντας να τις μεταθέσουν οπουδήποτε αλλού εκτός από τους ίδιους.

Περισσότερα...

Νέα ψυχρολουσία από Σόιμπλε: Δεν έχετε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις –Δεν βγαίνετε από το πρόγραμμα

Νέα ψυχρολουσία επεφύλαξε για τη χώρα μας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκαγκ Σόιμπλε, μια ημέρα μετά το Eurogroup.

«Στην Ελλάδα η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν δεν έχει τελειώσει» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Eco/Finn.

Περισσότερα...

Ανοίγουν χίλιες τρύπες

Αντίστροφα μετρά η κυβέρνηση μέχρι το πρώτο προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και των επικεφαλής των δανειστών Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.).

Ηδη το οικονομικό επιτελείο «τρέχει» για να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες, ώστε να καταφέρει να καλύψει όποιες τρύπες υπάρχουν στην εκτέλεση του προγράμματος, με την ελπίδα να δεχθεί όσο το δυνατό λιγότερες πιέσεις από την τρόικα.

Περισσότερα...

Κατάλογος