Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν κάνουμε αυτά που ζητάτε, θα πέσουμε

OI ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ποτέ κατά το παρελθόν, πρόσφατο ή απώτερο, η έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι δεν είχε βρεθεί τόσο έντονα στο επίκεντρο της δημοσιότητας... Ακόμη και Έλληνες αξιωματούχοι δεν γνώριζαν πού ακριβώς βρίσκεται η βίλα Σαΐντ, όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Περισσότερα...

Σε αδιέξοδο από το ρωσικό εμπάργκο η Αθήνα

Χωρίς σοβαρές εναλλακτικές λύσεις εμφανίζεται η Ελλάδα, όντας εγκλωβισμένη στον νέο οικονομικό ψυχρό πόλεμο Δύσης-Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία. Εναποθέτει όλες τις ελπίδες σε πιθανή απόφαση της Ε.Ε. να αποζημιώσει τους αγρότες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι θα προβεί σε σειρά ενεργειών, έτσι ώστε οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο να είναι οι μικρότερες δυνατές για τους παραγωγούς της χώρας, πρακτικά η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε.

Περισσότερα...

Μήπως μείνουν μόνιμα στο Παρίσι;

Σε πορεία προς πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο παραπέμπουν οι πληροφορίες από αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους επικεφαλής της τρόικας θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 3,4 και 5 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι πρώτη φορά η αξιολόγηση θα γίνει εκτός Ελλάδας -και μάλιστα θα διαρκέσει μόλις τρεις ημέρες- επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει η «Ε» από τις 19 Ιουλίου ότι η κυβέρνηση επιθυμεί αξιολόγηση «εξπρές» και ει δυνατόν μακριά από την Αθήνα, αίτημα που ετέθη στην τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την τελευταία συνάντηση στην Αθήνα των επικεφαλής των ελεγκτών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Περισσότερα...

Κομισιόν: «Ξεχάστε το κούρεμα»

Με έγγραφό της προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αφήνει ουσιαστικά κανένα περιθώριο για διαγραφή του χρέους σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία και συνιστά, ως «καλύτερη πορεία δράσης» γι' αυτές τις χώρες, να εφαρμόσουν τα προγράμματα προσαρμογής τους.

Επικαλείται, δε, την έξοδο της Ιρλανδίας από τα μνημόνια, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν δώσει επιτυχή αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Έκθεση κόλαφος του ΔΝΤ: Κόψτε και άλλο μισθούς και συντάξεις και απελευθερώστε τις απολύσεις!

Σκόπιμα φαίνεται πως καθυστέρησε την έκθεσή του το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, χαρίζοντας πολύτιμο χρόνο έτσι στην κυβέρνηση για να περάσει το τεστ των ευρωεκλογών από την κρίση των πολιτών, με τα ευχολόγια των πλεονασμάτων και της δήθεν ανάπτυξης… Και τώρα η σκληρή πραγματικότητα, τουλάχιστον για όσους τυχόν είχαν πειστεί για τα …περί του αντιθέτου! Νέες κάθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις απαιτεί το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση και υπόσχεται έτσι την …«τελική λύση» ακόμα και για το τελευταίο ψίχουλο ελπίδας για επιβίωση που τυχόν είχε μείνει στα δοκιμαζόμενα από τα μνημόνια ελληνικά νοικοκυριά.

Περισσότερα...

Κατάλογος