Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητήματα αντισυνταγματικότητας στο πολυνομοσχέδιο

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας θέτει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνοντας παρατηρήσεις και κενά σε ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου το οποίο συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Μεταξύ άλλων η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σε έκθεσή της θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για την πώληση μετοχών των τραπεζών κάτω από την τιμή αγοράς τους από το Δημόσιο, για ορισμένες φορολογικές διατάξεις αλλά και για τη ρύθμιση για τις τριετίες. Ειδικότερα:

Περισσότερα...

«Μάχη» για το Πολυνομοσχέδιο εντός και εκτός Βουλής

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Παραίτηση Χαρακόπουλου που όμως υπερψηφίζει. Συμφωνία για το γάλα, μετά από αντιρρήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και της αντιπολίτευσης. Μάχη εντός, αλλά κι εκτός Βουλής. Συνδικάτα, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς καλούν στην συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Περισσότερα...

Ανοίγει η βεντάλια των βάρβαρων μέτρων που συζητούνται με την τρόικα

Χωρίς την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, αλλά με προσδοκίες ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, προσέρχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο Eurogroup της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι πέφτουν όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, κατά τη γνωστή τακτική του λαγού.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών» και εμφανίστηκε αισιόδοξο ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα έχουν καταλήξει στο σύνολο τους μέχρι την άλλη Κυριακή, 16 Μάρτη.

Περισσότερα...

Αποσύρθηκε η (ν)τροπολογία για τους δημάρχους

Την τροπολογία  - ρουσφέτι στους δημάρχους απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά την γενική κατακραυγή και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι με την ρύθμιση επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν με τον υπουργό και του εξήγησαν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν ή «να ξεπλυθούν» τυχόν ποινικές ευθύνες δημάρχων μέσα από την τροπολογία και του ζήτησαν να την αποσύρει.

Περισσότερα...

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Δανεικά 270 εκατ. ευρώ και αγύριστα

Με δανεικά και αγύριστα κινούνται τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς η τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 270 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει με προνομιακούς όρους δεν εξυπηρετείται, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν βαρέσει κανόνι.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που δίνει ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Χουακίν Αλμούνια σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Θοδωρή Σκυλακάκη.

Περισσότερα...

Κατάλογος