Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκθεση- κόλαφος του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ!

"Κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα- με το δημόσιο χρέος να παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη- δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μειώσουν τα χρέη στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες"... 

Η αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους, στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα».

Περισσότερα...

Στουρνάρας σε Τρόικα: Χαλαρώστε, όταν έρχεστε στην Αθήνα ο κόσμος φοβάται και πέφτει ο τζίρος των μαγαζιών

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τους εκπροσώπους των δανειστών εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τον σκληρό τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται οι επικεφαλής της Τρόικα.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στους Financial Times υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστούν, αλλά τα στελέχη της Τρόικα θα πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο ρεαλισμό στις απαιτήσεις τους από την Αθήνα.

Περισσότερα...

Έπεσαν οι μάσκες. Η Κομισιόν διαψεύδει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές το 2014, ωστόσο η ΕΕ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της. Τι αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου

Μπορεί η κυβέρνηση να προβλέπει έξοδο στις αγορές το 2014, ωστόσο η διάψευση είναι ηχηρή και έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη.

"Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015", αναφέρεται σε επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερα...

Μας κάνουν πλάκα! Αν μειώσουμε τις τιμές στο πετρέλαιο θα ωφεληθούν οι πλούσιοι με ...πισίνες λέει ο Στουρνάρας

- Έκαναν έκτακτη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη και αποφάσισαν τα ίδια... Ότι δε ρίχνουν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Στουρνάρας: Να πάρετε το επίδομα θέρμανσης
- "Αν ρίξουμε τις τιμές θα είναι σαν να δίνουμε σε όλους το επίδομα ακόμη και για τη θέρμανση... πισίνας"
- Τα έσοδα του κράτους από τους φόρους στα κάυσιμα μειώνονται κι αυτοί λένε φταίει ο καιρός που είναι καλός και δεν βάζουν πετρέλαιο οι πολίτες
- Στο μεταξύ οι Έλληνες παγώνουν και "πνίγονται" από την αιθαλομίχλη

Περισσότερα...

"Η τρόικα θέλει να μας οδηγήσει σε τρίτο μνημόνιο"

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τη στάση των δανειστών

Οι όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις, που εγείρουν οι δανειστές από την κυβέρνηση, για θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, οι ομαδικές απολύσεις και ο ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και οι υπολογισμοί τους - διαφορετικοί του οικονομικού επιτελείου - για το δημοσιονομικό κενό, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου, καθώς εκτιμάται ότι οι αντοχές των πολιτών είναι στα όριά τους και - κατά συνέπεια - υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας.

Περισσότερα...

Κατάλογος