Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν μας υποχρεώσουν έστω και για μισό μέτρο, θα γίνει επανάσταση!»

Δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στην εφημερίδα Guardian

«Είναι τυφλοί;» διερωτάται ο αξιωματούχος υπογραμμίζοντας ότι η τρόικα μας πιέζει για τρελές πολιτικές

Τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της κρίσης στην Ελλάδα, ο θυμός, η έλλειψη εμπιστοσύνης και ο μετά βίας μεταμφιεσμένος πανικός χαρακτηρίζουν ξανά τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σε νέο δημοσίευμά στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που η κυβέρνηση Σαμαρά έχει να κάνει με την τρόικα.

Περισσότερα...

Στους υπαλλήλους της τρόικας παρέπεμψε η Μέρκελ τον Αντώνη Σαμαρά

"Όχι "πολιτική" συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του Μνημονίου"

Στην τρόικα παρέπεμψε τον Αντώνη Σαμαρά η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση τους.

O Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε χθες συνάντηση λίγων λεπτών με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, που συνεχίζεται και σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα...

Η Τρόικα απαιτεί ξαφνικό θάνατο για ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ

Σοκ από την απαίτηση των ευρωπαίων να τεθούν άμεσα οι τρεις εταιρείες σε εκκαθάριση και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι - Επιστολή στην Τρόικα στέλνει το υπουργείο Άμυνας όπως πληροφορείται το protothema.gr

Με λουκέτο των τριών κρατικών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και απόλυση όλων των εργαζομένων ισοδυναμεί η απαίτηση της Τρόικας για εκκαθάριση των εταιρειών.

Περισσότερα...

Στα ύψη το δημόσιο χρέος- Μεγαλύτερο από εκείνο του 2009!

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί Στο δυσθεώρητο ύψος των 321 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση! 

Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ.

Περισσότερα...

Τρόικα σε Μητσοτάκη: Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι – Ξεκινήστε τις απολύσεις από το δικό σας υπουργείο

Με το...καλημέρα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του κλιμακίου της Τρόικας καθώς εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιθετικοί στις διαπραγματεύσεις.

Οι τροϊκανοί ζητούσαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εδώ και τώρα ενώ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο ραντεβού άρχισε να τους παρουσιάζει τις θέσεις του για την κινηνικότητα τον διέκοψαν και αμφισβήτησαν ευθέως τις προθέσεις του.

Περισσότερα...

Κατάλογος