Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς ανταπόκριση η συμβιβαστική πρόταση από Σαμαρά

Με πρότασή του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τους κυβερνητικούς εταίρους. Με αυτήν προτείνει τον ορισμό διακομματικής επιτροπής για την προσωρινή λειτουργία της ΕΡΤ με μικρό αριθμό εργαζομένων και την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση νέου φορέα. Αρνητική η αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση από την Ιπποκράτους. Σύμφωνα με αυτήν, το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει, ήδη, τις θέσεις του και η δήλωση Σαμαρά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχει ζητήσει ο κ. Βενιζέλος. Αμετακίνητη στις θέσεις της εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Κουβέλη η Δημοκρατική Αριστερά εμμένει στα εξής:

Περισσότερα...

Βολές Βενιζέλου κατά ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως τόνισε στην κεντρική εισήγησή του στη εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήμτος.

Περισσότερα...

Η τρόικα θέλει απολύσεις (και όχι μόνον!)

Σκληρή στάση κρατά -όπως όλα δείχνουν- η τρόικα αφού δεν φαίνεται ικανοποιημένη από τις προτάσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερα όσον αφορά τις «απομακρύνσεις» δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτές εκφράζονται από το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
 Οι δανειστές φαίνεται ότι ζητούν δέσμευση της κυβέρνησης με συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων ή υποχρεωτικών εξόδων από το Δημόσιο με βάση αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα φαίνεται πως απαιτούν να καλυφθεί και το «έλλειμμα» των 200ων εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από την εφαρμογή των νέων υπολογισμών για το χαράτσι των ακινήτων.

Περισσότερα...

Έκπληκτη η παγκόσμια κοινή γνώμη από το «όχι» της κυπριακής Βουλής

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόρριψης του νομοσχεδίου το οποίο εισηγούνταν το «κούρεμα» των καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή. Έκπληξη και προβληματισμός συνοδεύουν την είδηση που έγινε πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλα τα πλάτη της γης.

Περισσότερα...

Στο ΤΑΙΠΕΔ ο άνθρωπος που έδωσε την ΑΓΕΤ στην… Κόζα Νόστρα

Τον ακροδεξιό επιχειρηματία του κόμματος Δράση, Στέλιο Σταυρίδη, επέλεξαν να θέσουν επικεφαλής του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ. Ο Σταυρίδης που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ (ήρθε στην εταιρεία μετά την τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ ανθρώπων της γαλλικής πολυεθνικής Veolia) προβιβάζεται στην θέση του ανώτατου εκποιητή.O Σταυρίδης είναι γνωστός για το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι.

Περισσότερα...

Κατάλογος