Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολύσεις και κατασχέσεις στην ατζέντα Στουρνάρα – τρόικας

Τις επιταγές των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο, αύξηση των φορολογικών εσόδων με κάθε τρόπο αλλά και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συζήτησαν  σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το έδαφος είχαν προετοιμάσει τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς που επί μία εβδομάδα  «ξεσκόνιζαν» το υπουργείο Οικονομικών και όπως έγινε γνωστό μέσω διαρροών άσκησαν πιέσεις στον γ.γ. εσόδων Χ.Θεοχάρη για μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής.

Περισσότερα...

ΔΝΤ: «Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης»

Τι λέει η έκθεση του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ

«Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης» είναι ο τίτλος πολυσέλιδου αφιερώματος του εβδομαδιαίου γαλλικού περιοδικού «Μarianne» στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Το αφιέρωμα προσπαθεί να ρίξει φως στην έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

Συνεχής είναι η αναφορά του αφιερώματος στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ' αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς.

Περισσότερα...

Το ΔΝΤ που μας δίνει τις δόσεις αναφέρει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

- Ζητούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο και έκτακτη εισφορά έως και το 2016

- Πωλ Τόμσεν: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Βλέπει κενό 9,6 δισ
- Μόνο διαπιστώσεις από το ΔΝΤ στην έκθεσή του η οποία είναι αποκαρδιωτική
- Ζητούν και άλλες περικοπές επιδομάτων!
- Κάνουν ακόμα και πολιτική ανάλυση λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στις εκλογές γιατί δεν ήθελε να εφαρμόσει το πρόγραμμά τους!

Περισσότερα...

"Μποναμάς" το νέο φορολογικό

Τι αλλαγές φέρνει στη ζωή μας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πρόσθετες επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

 Σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές καταργούνται, οι ρυθμίσεις για τις αποδείξεις γίνονται αυστηρότερες, ενώ η φορολογία των τόκων των καταθέσεων αυξάνεται σε 15% από 10%.

Περισσότερα...

Όλες οι "παγίδες" στο μέτρο των αποδείξεων

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουν οι πολίτες

"Παγίδες" κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό γιατί στη νέα "λίστα" της εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις "περνάνε" και ποιες όχι.

Από φέτος "άχρηστες" είναι οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία.

Περισσότερα...

Κατάλογος