Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα υπογράψω νέο Μνημόνιο τον Ιούνιο

Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει νέο Μνημόνιο τον Ιούνιο.

Συνοπτικά τι είπε ο πρωθυπουργός:

Περισσότερα...

Η Ελλάδα δεν δέχεται εκβιασμούς, μας λέει ο Βαρουφάκης…

"Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε. Προχωράμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν δέχεται εκβιασμούς" μας ανακοίνωσε μέσω Twitter o υπουργός Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό οι προτάσεις Βαρουφάκη, αν και δε θέτουν σε αμφισβήτηση την ουσία του μνημονίου, απορρίφτηκαν συνολικά από τον Σόιμπλε και μόνο για το γεγονός πως συνιστούν προτάσεις μιας πολιτικής ομάδας που εμφανίστηκε ως «ανυπότακτη» και ως τέτοια κέρδισε τη μάχη των συμβολισμών και των εντυπώσεων…
 

Περισσότερα...

Δύο ειδών ομόλογα αντί για «κούρεμα» προτείνει η κυβέρνηση

Προσπαθώντας να αμβλύνει λίγο την... ένταση των τελευταίων ημερών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στους Financial Times είπε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει πλέον ονομαστική διαγραφή του χρέους των 315 δισ. ευρώ, αντίθετα θα ζητήσει «ένα μενού ανταλλαγής χρέους», μεταξύ αυτών δύο νέους τύπους ομολόγων. 

Ο πρώτος τύπος θα συνδέεται με τη ρήτρα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια, ενώ ο δεύτερος τύπος θα ονομάζεται «αέναα ομόλογα» τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Περισσότερα...

Η Ελλάδα κατέθεσε κατά του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της Ελληνικός Χρυσός!

Κι όμως! Χθες, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!
Για να το κάνω απολύτως λιανά, το ελληνικό δημόσιο υποστήριξε, ενώπιον του  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσφυγή κατά του εαυτού του!
Και αυτό γιατί, πέρα από κάθε λογική, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν με την οποία διατάσσει να επιστραφεί από την Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο ποσό 15,34 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, που χορηγήθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση.

Περισσότερα...

Τα συνεταιράκια: Σαμαράς – Βενιζέλος - Παπανδρέου - Θεοδωράκης

Η προκήρυξη των εκλογών επαναφέρει στο προσκήνιο το βασικό πολιτικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός: Ο δρόμος που υποδεικνύουν τα μνημόνια και με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 μέχρι σήμερα είναι ο σωστός ή πρέπει να αλλάξει;

Απάντηση σ αυτό το ερώτημα δίνουν με τον έναν (σαφή)  ή τον άλλο (υπονοούμενο)   τρόπο όλες οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο μας στις 25 του μηνός: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν όχι μόνο ότι όλα έχουν γίνει καλώς αλλά προσθέτουν επίσης ότι δεν υπάρχει και άλλος διαφορετικός δρόμος.

Περισσότερα...

Κατάλογος