Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Βαρουφάκης, Ρουμπινί και Κρούγκμαν δεν βλέπουν φως στο "ελληνικό" τούνελ

Πρόκειται για οικονομολόγους που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη Γερμανία και τον «σκληρό» πυρήνα της Ευρωζώνης  Τον προβληματισμό, αλλά και την πεποίθησή τους πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ καιρό εντός Ευρωζώνης, εάν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, εκφράζουν ανοιχτά οι γνωστοί οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης, Νουριέλ Ρουμπινί και Πολ Κρουγκμαν.

Περισσότερα...

Μας συγχωρείτε λάθος από το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα – Ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και νέο κούρεμα του χρέους – Απειλή για νέα μέτρα από το 2017

- Υποτιμήσαμε κατά πολύ τις επιπτώσεις της λιτότητας παραδέχεται το ΔΝΤ στην έκθεση των 385 σελίδων για την Ελλάδα
- Ευθύνες στους Ευρωπαίους γιατί καθυστέρησαν να πάρουν αποφάσεις
- Πιέσεις προς την ευρωζώνη για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
- Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις αλλιώς θα χρειαστούν νέα μέτρα από το 2017
- Κλείνει η συζήτηση για μείωση φόρων σε αυτή τη φάση
- Η μείωση του ΦΠΑ θα επανεξεταστεί όταν κι αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια
- Στο στόχαστρο του Ταμείου ξανά φοροδιαφυγή, Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις και κλειστά επαγγέλματα

Περισσότερα...

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία και όχι success story

Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που άδειασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020, έρχεται η σειρά του γερμανικού περιοδικού Focus να επισημάνει πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια οφθαλμαπάτη. «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», όπως τη χαρακτηρίζει σε ένα ιδιαίτερα επικριτικό για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά άρθρο.

Περισσότερα...

Έγγραφα - φωτιά για το κατοχικό δάνειο των Γερμανών

Συγκλονιστικές πτυχές του ζητήματος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με έγγραφα - φωτιά να αποκαλύπτουν τις ανελέητες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λεηλασίες που έγιναν από τους Γερμανούς στα χρόνια της κατοχής.

Η Real News που δημοσιεύει τα έγγραφα - φωτιά ζητά μετά από σιγή 65 ετών η ελληνική κυβέρνηση με συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, να θέσει στη γερμανική κυβέρνηση το ηθικό θέμα που διογκώνεται καθημερινά.

Περισσότερα...

Ούγκο Τσάβες

Πληθωρικός και χαρισματικός, ο Ούγκο Τσάβες κυβερνούσε τη Βενεζουέλα, παραγωγό πετρελαίου, από το 1999. Κατάφερε το 2002 να ματαιώσει πραξικόπημα και να παραμείνει στην εξουσία. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 5 Μαρτίου.

Δε γνώρισε τι σημαίνει εκλογική ήττα. Μέχρι και από πραξικόπημα, το 2002, κατάφερε να βγει αλώβητος.
Φορούσε συνήθως στρατιωτική στολή με τον χαρακτηριστικό κόκκινο μπερέ, ενώ προς το τέλος της ζωής του, εμφανιζόταν με κόκκινα πουκάμισα ή με φόρμες στα χρώματα της Βενεζουέλας.

Περισσότερα...

Κατάλογος