Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Stern: Μονοπώλιο εκατομμυριούχων στην Ελλάδα της διαπλοκής

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις διασυνδέσεις πλουσίων Ελλήνων με πολιτικούς, τη φοροδιαφυγή, αλλά και την έλλειψη διάθεσης αλληλεγγύης.

Εκτενέστατο και αναλυτικό άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» της Ελλάδας δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Stern, στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι «εδώ και πολλές γενιές, 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη».

Το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Αντρέας Αλμπες, Φέρρυ Μπατζόγλου και Ανδρέας Λεοντόπουλος.

Περισσότερα...

Εισέπραξαν την απόλυτη ξεφτίλα

Οι τρεις της συγκυβέρνησης προφανώς αγνοούν τα αυτονόητα: Όταν τα δίνεις όλα σε κάποιον, αυτός θα σου ζητήσει ακόμα περισσότερα. Ακόμη χειρότερα, όταν πάρει από εσένα ό,τι θέλει, τότε δεν σε έχει καμία ανάγκη. Κάτι επίσης αυτονόητο και απείρως σοβαρότερο, που επίσης λησμονούν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, είναι πως κανείς εχέφρων δεν πριονίζει το κλαδί που κάθεται. Ειδικά αν το κλαδί στο οποίο κάθονται οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το Σύνταγμα, το οποίο βάλθηκαν να «κλαδέψουν» ακόμη περισσότερο υιοθετώντας την τακτική της διακυβέρνησης διά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Περισσότερα...

Το παραμύθι της Χρυσής Αυγής και οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Η τοπική οργάνωση στην Μεσσηνία τύπωσε φυλλάδιο που αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών στην εξέγερση του Νοέμβρη του 1973

Σε μια προσπάθεια απαξίωσης και διαστρέβλωσης της  εξέγερσης του Πολυτεχνείου προχώρησε την Τετάρτη η Χρυσή Αυγή. Κίνηση, άλλωστε, συνεπής με την έως τώρα πορεία της οργάνωσης αφού δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις 18 Μαΐου όταν σε  συνέντευξή του ο επικεφαλής της, Νίκος Μιχαλολιάκος, αμφισβητούσε την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Περισσότερα...

Το καρτέλ του τσιμέντου επιμένει στην ακρίβεια

Μπορεί η οικοδομή να βουλιάζει, μπορεί να εκδόθηκαν λιγότερες από 40.000 οικοδομικές άδειας το 2011 σε σχέση με τις πάνω από 100.000 που λίγα χρόνια πριν εκδίδονταν, όμως ο κλάδος του τσιμέντου δείχνει να ακολουθεί απτόητος τον δρόμο της ακρίβειας. Πιο συγκεκριμένα, οι μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας, οι δυόμισι επιχειρήσεις που διαφεντεύουν την αγορά και οι οποίες έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βάσει στοιχείων που σήμερα παρουσιάζει το «business stories» όχι μόνο εξακολουθούν να πουλάνε φθηνότερα το τσιμέντο που εγχωρίως παράγουν στις ξένες αγορές έως και κατά 30%, αλλά ταυτόχρονα δεν κατέβασαν ούτε ένα ευρώ τις ήδη υψηλές τιμές τους από το 2009.

Περισσότερα...

Πρακτικές καρτέλ από τις εν Ελλάδι τσιμεντοβιομηχανίες

Αγοράζουμε έως και 40% ακριβότερα το εγχώριο τσιμέντο

Δύο και μισή. Όχι, δεν πρόκειται για ώρα Ελλάδος. Είναι η αριθμητική αποτύπωση των εταιρειών της τσιμεντοβιομηχανίας που μοιράζονται εδώ και μία δεκαετία την εγχώρια αγορά και οι οποίες χάρη σε μια σειρά από νομικούς χειρισμούς, πολιτικές διασυνδέσεις και ευρωπαϊκό lobbying κατορθώνουν να γλιτώνουν από τις δαγκάνες του νόμου και να μην έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο στο ελληνικό κράτος για τις πρακτικές καρτέλ που εφαρμόζουν.

Περισσότερα...

Κατάλογος