Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Η απολογία Τόμσεν

Σε ξένα ΜΜΕ στο «HILTON»: «Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς»

Το ξενοδοχείο «Hilton» – το «φρούριο» που έχει επιλέξει για σπίτι του στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν – ήταν και ο τόπος «απολογίας» του εκπροσώπου του ΔΝΤ για τα λάθη που έχει κάνει στην Ελλάδα. Αλλά και ο χώρος που διάλεξε για να σχολιάσει ακόμη και τον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του ελληνικού ζητήματος αλλά δεν πρέπει ένα ακόμη πρόγραμμα να κινείται εκτός τροχιάς.

Περισσότερα...

Μαθήματα καλής συμπεριφοράς από το…. Focus!!!

«Αγαπητοί Έλληνες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας». Με αυτά τα λόγια το γερμανικό περιοδικό Focus αρχίζει την επιστολή του προς τους Έλληνες, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Αφού ξεκινά με φιλοφρονήσεις για τις ομορφιές της Ελλάδας, τα αρχαία, τα νησιά και τη θάλασσα, η αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού, που ουκ ολίγες φορές έχει φιλοξενήσει προκλητικά και προσβλητικά δημοσιεύματα στις σελίδες του,(ΦΩΤΟ: AΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)  περνά στις συμβουλές για τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Περισσότερα...

Βαρουφάκης: Γιατί ψεύδονται όλοι...

«Όλοι τους ψεύδονται, για διαφορετικούς λόγους, στους βουλευτές, στους πολίτες, στους μετόχους τους»

Με νέο άρθρο του στη Lifo, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης επιχειρεί να δώσει απαντήσει στο καυτό ερώτημα των ημερών «γιατί τα νούμερα της κυβέρνησης πάλι δεν βγαίνουν» ενώ εξηγεί και τη θέση του πως όλοι οι εμπλεκόμενοι ψεύδονται...

 

Περισσότερα...

Το Stern «υπενθυμίζει» στους Γερμανούς ότι χρωστούν στην Ελλάδα 300 δισ.!

Απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι πολιτικούς! «37 εκατομμύρια ευρώ, είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σωτηρίας του Ευρώ.

Σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο.

Περισσότερα...

Σόιμπλε: οι Γερμανοί χάνουμε περισσότερα από μία ελληνική αποτυχία

«Θα πρέπει να πούμε στους Γερμανούς ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από εμάς... οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από τους Έλληνες», παραδέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

«Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους που έχουμε συμφωνήσει στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το ίδιο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Deutsche Welle TV, σε συνέντευξή του η οποία θα προβληθεί την Κυριακή.

Περισσότερα...

Κατάλογος