Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Οι Γάλλοι της Lafarge βγάζουν στο εξωτερικό 62 εκατ. ευρώ από την ΑΓΕΤ!

Ουσιαστικά η εταιρεία μένει «χωρίς ταμείο»

«Μαγική εικόνα» αποτελεί ο ισολογισμός της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ- Ηρακλής του Γαλλικού Ομίλου LAFARGE, καθώς οι Γάλλοι θα βγάλουν αφορολόγητα στο εξωτερικό κεφάλαια 62 εκατ. ευρώ. Η γαλλική διοίκηση η οποία την 1/1/2012 είχε ταμείο 145 εκατ. ευρώ, τώρα έχει 95 εκατ. ευρώ, ενώ χθες αποφάσισε την διανομή επιστροφής κεφαλαίου 62 εκατ. ευρώ, όταν οι ζημιές της στο εξάμηνο είναι 66,9 εκατ. ευρώ!

Περισσότερα...

Υποτελείς στην Υψηλή Πύλη

 «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός από ορισμένα. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας, μερικά από αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα, αλλά για τη μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαιη τιμή».

Περισσότερα...

Spiegel: Μόνη λύση για την Ελλάδα η πτώχευση

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Την πτώχευση της Ελλάδας ως μόνη λύση για να ανακάμψει και να κάνει μία νέα αρχή υποστηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Η Ελλάδα απογοήτευσε τους δανειστές της για μία ακόμη φορά.

Περισσότερα...

Σύννεφα στον ελληνικό ορίζοντα

Η πρόθεση της Shell να αποσύρει κεφάλαιά της από την ευρωζώνη με κατεύθυνση αμερικανικές τράπεζες, προκειμένου να τα προστατεύσει από τον ευρωπαϊκό πιστωτικό κίνδυνο, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι εν όψει του φθινοπώρου. Η κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ εκείνη την εποχή, την οποία πολλοί πλέον θεωρούν βέβαιη, προκαλεί φόβο πριν ακόμη εκδηλωθεί και τέτοιες κινήσεις οικονομικών κολοσσών μπορούν να μεταβάλουν την πρόβλεψη σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία «αναγκάζεται να κρατήσει κάποια από τα κεφάλαιά της στην Ευρώπη προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της, ωστόσο θα αποσύρει και θα διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της εκτός ευρωζώνης για να αποφύγει τους κινδύνους».

Περισσότερα...

Το θέατρο του παραλόγου

Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι και τόσο ακατανόητο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι αντιφάσεις που συνθέτουν αυτό που αποκαλούμε συγκυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» είναι απόλυτα προφανείς. Πρώτη και σημαντικότερη από αυτές τις αντιφάσεις είναι η πολιτική ταυτότητα των συγκυβερνώντων. Για την ακρίβεια, η απώλεια πολιτικής ταυτότητας. Η λαϊκή Δεξιά του Σαμαρά, η Σοσιαλδημοκρατία του Βενιζέλου και η κυβερνώσα Αριστερά του Κουβέλη είναι κάτι πιο πολύ από προφανές ότι έχουν οικιοθελώς μπει στο μίξερ του νεοφιλελεύθερου ρεαλισμού.

Περισσότερα...

Κατάλογος