Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Δε βγαίνει...

Την στιγμή που οι τρεις  συνεργάτες ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για μια ακόμη επιδρομή για τη συλλογή 11.5 δισ ευρώ, αφού βεβαίως φροντίσουν να περισώσουν τους  στυλοβάτες του συστήματός τους και τα ειδικά τους μισθολόγια,  μια  φωνή  πέρα απ τον Ατλαντικό υπενθυμίζει τα αυτονόητα: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Το ΔΝΤ με εσωτερική του έκθεση , η οποία βρίσκεται στα χέρια της Κομισιόν, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και απαιτείται νέο κούρεμα, «με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης».

Περισσότερα...

Spiegel: Το ΔΝΤ δεν θα βοηθήσει άλλο την Ελλάδα

Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Περισσότερα...

Εθνικούς προϋπολογισμούς θα συντάσσουν οι Βρυξέλλες

Σκέψεις για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερυπουργείου Οικονομικών με δρακόντειες δικαιοδοσίες παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς, περιλαμβάνονται στο προσχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Τimes και του Reuters.

Ως συντάκτες της έκθεσης αμφότερα τα Μέσα εμφανίζουν τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και της Ευρωζώνης Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Περισσότερα...

Αδιανόητη πολιτική παρέμβαση από Βερολίνο- Μάς λένε τι να ψηφίσουμε!

Ξεπερνάει κάθε φαντασία σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο των Financial Times Deutschland. με τίτλο, στην ελληνική γλώσσα μάλιστα, «Αντισταθείτε στο δημαγωγό», και φωτογραφία από τη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, καθώς ο υπότιτλος αναφέρει: «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους»!

Τα "Επίκαιρα Online" διευκρινίζουν ότι θα χρησιμοποιούσαν τις ίδιες εκφράσεις και το ίδιο έντονο ύφος για να υπερασπιστούν οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα που θα δεχόταν τέτοιου είδους επίθεση, που αποτελεί εξόφθαλμη και ωμή παρέμβαση.

Περισσότερα...

Απάντηση στις απειλές της Μέρκελ

Απειλεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν “τολμήσει” να παραβιάσει όρους του επαχθούς Μνημονίου. Μακάρι, θα πούμε εμείς, με τη διαφορά ότι η Γερμανία και η Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο και να τα βάλουν όλα κάτω. Για να δούμε και να δείξουμε οι Έλληνες ότι τελικά, η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον τα διπλάσια στην Ελλάδα απ’ όσα της χρωστά αυτή. Και, αυτό, αφήνοντας στην άκρη την προκλητικότατη παραβίαση των διεθνών κανόνων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κατάλυση της υγείας, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των ανθρώπων, με την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και την υποχρεωτική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Περισσότερα...

Κατάλογος