Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

Στις τσέπες της τρόικας ξαναγυρνούν τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα

Τα δισεκατομμύρια ευρώ από τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνει η Ελλάδα από τους δανειστές της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) δεν πηγαίνουν σχεδόν καθόλου στην ελληνική κυβέρνηση για να πληρώσει τις ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες. Αντιθέτως, γυρνάνε αμέσως πίσω στις τσέπες της τρόικας, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Περισσότερα...

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Περισσότερα...

Bloomberg: Ο κρυφός άσσος της Ελλάδας

Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το χρέος της Ελλάδας, αλλά και τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα μπορεί να κρύβει έναν άσσο στο μανίκι της, αν ακούσει την απαίτηση του λαού να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με την ΕΕ».

Το κράτος χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ ($517 δισ.)  σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές.

Περισσότερα...

Η Κομισιόν ελπίζει στην αποδυνάμωση των κομμάτων που αντιτίθενται στα μνημόνια

Ανησυχεί για ενδεχόμενη εγκατάλειψη του προγράμματος λιτότητας και παύση πληρωμών από την χώρα

Κορυφαία στελέχη της ΕΕ -μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο- τηλεφώνησαν σε Έλληνες πολιτικούς ηγέτες τις τελευταίες ημέρες για να διαμηνύσουν ότι εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, πρέπει να εφαρμόσει τους όρους της δανειακής σύμβασης με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με συγκλίνουσες ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερα...

“Μνημόνιο ή έξω απ' το ευρώ”

– Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

- Απειλούν με τη δόση του Μαϊου παρά το πράσινο φως της τρόικας
- “Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης”
- Άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ αμέσως μετά τις εκλογές

Την ώρα που στο σύνολό τους πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, έρχεται η άμεση απειλή από επίσημα χείλη της ΕΚΤ, από το μέλος του Δ.Σ. Γεργκ Άσμουσεν που ξεκόβει κάθε περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης, διαμηνύοντας μάλιστα πως οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί θα σήμαινε πως η Ελλάδα υπογράφει οικειοθελή αποχώρηση από το ευρώ.

Περισσότερα...

Κατάλογος