Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ

” Είμαστε μια (κανονικότατη) Δημοκρατία… “

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Σε συνέντευξη της στον «Real FM» η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Βούλτεψη δήλωσε χτες ότι στην Ελλάδα επικρατεί κανονική Δημοκρατία και όχι σοβιετική, όπως τόνισε…

Συμφωνούμε απόλυτα με τη κυρία Βούλτεψη. Ορισμένες – πρόχειρες – αποδείξεις για την ορθότητα της διαπίστωσης της κυρίας Βούλτεψη είναι και οι εξής:

Περισσότερα...

Έχουμε πλεόνασμα!

  Η ανακοίνωση της «Γιούροστατ» τα λέει όλα! Το περίφημο «πλεόνασμα» δεν είναι παρά ιλιγγιώδες… έλλειμμα και μάλιστα ύψους 23,1 δισ. ευρώ! Αλλά, η «Αγία Οικογένεια» της ειλικρίνειας και της φιλαλήθειας, αυτή η αδέκαστη ΕΕ, ομού μετά των στατιστικών υπηρεσιών της, δεν έχει κανένα λόγο να μην συμμετέχει σε αυτό το όργιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, λέει η «Γιούροστατ», αν αφαιρέσουμε το 4% του προϋπολογισμού που πήγε σε τόκους, αν αφαιρέσουμε το 10% του προϋπολογισμού που πήγε στους τραπεζίτες, αν αφαιρέσουμε τούτο κι αν αφαιρέσουμε το άλλο, τότε «ναι, παραδεχόμαστε», λέει η «Γιούροστατ», ότι έχετε… πλεόνασμα.

Περισσότερα...

Και τώρα, τρίτο Μνημόνιο

Τώρα που η καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο και οι διθύραμβοι ολοκληρώθηκαν, ας επιστρέψουμε στη σκληρή και απαισιόδοξη πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση και πιθανότατα ένα τρίτο Μνημόνιο, παρά την επάνοδο στις αγορές. Η εκτίμηση ανήκει στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογκαντάμ, προϊστάμενο του γνωστού μας Πόουλ Τόμσεν.

Τρίτο Μνημόνιο, με σχεδόν αποκλειστική χρηματοδότηση των αγορών, χωρίς ευθεία εμπλοκή της Γερμανίας, αλλά υπό την αυστηρή εποπτεία της ΕΚΤ σε ρόλο εγγυητή των ελληνικών ομολόγων και δίχως η Ανγκελα Μέρκελ να χρειαστεί να απολογηθεί στους ψηφοφόρους της για τα χρήματα που δανείζει στους Έλληνες.

Περισσότερα...

Τρόικα και ΔΝΤ κουρελιάζουν τη δημοκρατία

Το εφιαλτικό παζλ της μνημονιακής καταστρατήγησης του Συντάγματος και οι 15 δικαστικές αποφάσεις που γκρεμίζουν μέτρα σε πείσμα του κλίματος τρομοκρατίας και των φοβικών διλημμάτων

Η συστηματική καταστρατήγηση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων σε όποια χώρα κι αν εφαρμόστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα και με δεδομένη την περιρρέουσα τρομοκρατική ατμόσφαιρα και τα εξόχως φοβικά διλήμματα που τίθενται εν είδει τελεσιγράφου προς πάσα κατεύθυνση και υπογείως, ακόμα και προς τις δικαστικές αρχές, το Συμβούλιο της Επικρατείας,

Περισσότερα...

¨ Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού, τότε…¨

Καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να τους αφήνουμε να τα περνάνε όλα στο «ντούκου». Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

   Ο κύριος Θάνος Μωραίτης είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος και κατόπιν στο Ανάπτυξης. Με αφορμή την υπόθεση για το γάλα, ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση (που όπως ισχυρίστηκε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον «Real» στις 21/3/2014 απηχεί τις απόψεις όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ). Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής (http://moraitisthanos.com/ «Kάποιοι δεν κατάλαβαν γιατί η οικονομία κατέρρευσε το 2009»), υποστηρίζει:

Περισσότερα...

Κατάλογος