Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Μ. Χρυσοχοϊδης: έχουμε τα φθηνότερα διόδια! (και άλλα παραμύθια)

Να καταρρίψει μύθους και παραμύθια σχετικά με τα διόδια και τις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Μόνο που μάλλον δεν τα κατάφερε… Ας δούμε γιατί:
 
1] Έχουμε τα πιο φθηνά διόδια;

Περισσότερα...

63 μείον 27, πόσο κάνει;

Κάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».

   Πρόκειται για όσα προέκυψαν από την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας στους ξένους δημοσιογράφους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τι είπε; Αντιγράφουμε από την «Καθημερινή» της Παρασκευής (10/1/2014):

Περισσότερα...

Η Στιγμή του 2014

 Τι να περιμένει κανείς το 2014; Το φως στο τούνελ που υπόσχεται ο πρωθυπουργός; Το πρωτογενές πλεόνασμα που «μετράει» ο Στουρνάρας; Την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των δομών του Δημοσίου, για τον οποίο σκληρά εργάζεται ο Μητσοτάκης; Τη μετατροπή της Ελλάδας σε «Σουηδία» του Νότου στον τομέα της υγείας, για την οποία παλεύει ο Γεωργιάδης; Τον δίκαιο και εποικοδομητικό τρόπο με τον οποίο θα μοιράσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ο Χατζηδάκης; Την είσοδο του ελληνικού συστή­ματος παιδείας στον εικοστό πρώτο αιώνα, για το οποίο μόχθησε ο Αρβανιτόπουλος; Τη μετα­τροπή της ΝΕΡΙΤ σε CNN, σύμφωνα με το όρα­μα των Κεδίκογλου και Καψή;

Περισσότερα...

Ο Έλληνας ασθενής

Αυτά τα Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στον ελληνικό λαό ή, έστω, στο μεγαλύτερο μέρος του. Η μονιμοποίηση του – υποτίθεται έκτακτου – χαρατσιού επί της κατοικίας μονιμοποιήθηκε και επεκτάθηκε.

Παράλληλα άνοιξε διάπλατα ο δρόμος – έσπασε το... «ταμπού», όπως θα έλεγαν και οι έγκριτες μνημονιακές γραφίδες – για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και από τις τράπεζες, ύστερα από την ανάλογη δυνατότητα που είχαν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα...

Ο χρήσιμος (σε ποιους;) Στουρνάρας

«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός». Αυτά είπε χτες σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Στουρνάρας. Αυτό που δεν είπε ο υπουργός - ίσως γιατί οι απαντήσεις είναι πασιφανείς πια και αυτονόητες - έχει να κάνει με το ποιοι είναι οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευτεί και σε ποιους, τελικά, θέλει να είναι χρήσιμος.

Περισσότερα...

Κατάλογος