Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Μπουρλότο στους μισθούς

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Α. Σαμαράς είχε αναλάβει μια σοβαρή δέσμευση δηλώνο­ντας κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πειράξει τον κατώτα­το μισθό. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής πρόσθεσε στο «ενεργητικό» του μια ακόμα οικτρή διάψευση, όταν, με τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που έγινε δεκτή με πολύ... κόπο, ο πρωθυπουρ­γός έβαλε μπουρλότο στα κατώτερα μισθολογικά όρια.
 

Περισσότερα...

Από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά

Του Ν. Μπογιόπουλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και με βάση το κριτήριο ότι φτωχός στον κόσμο θεωρείται όποιος ζει με 1,25 δολάρια τη μέρα, το 2011 οι φτωχοί του πλανήτη ξεπερνούσαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Αν το κριτήριο αυξηθεί στα 2 δολάρια τη μέρα, τότε η φτώχεια έχει ρουφήξει στη δίνη της πάνω από τομισό πληθυσμό της Γης...

Περισσότερα...

Θα πάνε... αδιάβαστοι

Υπάρχει κυβέρνηση, τα τελευταία πολλά χρόνια, που έπεσε από απεργία ή από ταραχές και επεισόδια; Καμιά. Συχνά απεργίες, αναταραχές και ποικίλες καταστροφές απαξίωσαν κυβερνήσεις οι οποίες πλήρωσαν τη «νύφη» αναδρομικά.
Υπάρχει κυβέρνηση η οποία να επεδίωξε επιτυχώς την επιβίωσή της βασισμένη στο Δόγμα «Νόμος και Τάξη»; Στη μεταπολίτευση, όχι. Από τη δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή της δεκαετίας του 1970 και ύστερα, κανείς δεν σώθηκε... με τα ΜΑΤ.

Περισσότερα...

Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν παύει τον Ανδρέα Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ;

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η διατήρηση στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, του Ανδρέα Γεωργίου, που διώκεται για κακούργημα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον κ. Γεωργίου ή να τον είχε απομακρύνει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Χωρίς να παραγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, σε μια εποχή που όλοι είναι εναντίον όλων και ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, ίσως θα πρέπει αν αποφεύγονται τέτοιου είδους αστοχίες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»

Θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ζήτησαν την αποπομπή του.

 Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι είναι αυτονόητο πως ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να τον απομακρύνει, διότι ελέγχεται δικαστικά και ποινικά. «Η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τον κ. Γεωργίου» είπε και σημείωσε πως πρέπει να διαχωρίζουμε ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

«Η Δικαιοσύνη παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, τον προστατευόμενο της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας, για κακουργηματικές πράξεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ένα ζήτημα που η συγκυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει και είχε να κάνει με τη διόγκωση του ελλείμματος, παίρνει τη σωστή πορεία» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι από μας δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Οι ευθύνες είναι ευθύνες. Εφόσον υπάρχουν, θα καταλογιστούν. Έχουμε τον τρόπο να αναζητήσουμε τις πολιτικές ευθύνες» ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για απόλυτη δικαίωση του κόμματός του, σημείωσε ότι ο κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του επειδή «δεν έχει την ευαισθησία της παραίτησης» και επανέφερε την ερώτηση του προέδρου του κόμματός του προς τον πρωθυπουργό για αποπομπή του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Από το ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, τονίζοντας ότι κανείς δεν κάνει τίποτα από μόνος του, «κάποιος κρύβεται πίσω από αυτό, κάποιο όφελος».

Πηγή: Επίκαιρα online, iefimerida

 

Σκηνοθεσία η διάσωση της Ελλάδας;

Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων. «Αντί να βοηθούμε σκεπτόμαστε το δικό μας συμφέρον». Ήλθε ο καιρός να επιδείξουμε ευσπλαχνία στην Ελλάδα, εκτιμά ο γερμανός σχολιαστής Χένρικ Μ. Μπρόντερ.
 
Στην σημερινή Die Welt δημοσιεύεται σχόλιο του Χένρικ Μ. Μπρόντερ με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη». Ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, ότι αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση.

Περισσότερα...

Κατάλογος