Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Λύση; Για ποιους;

Παρακολουθήσαμε και τις χτεσινές εντατικές προσπάθειες εταίρων … φίλων  και άλλων ανιδιοτελών δυνάμεων να μας διασώσουν. Να βρουν επιτέλους μια λύση στο «ελληνικό πρόβλημα». Έλα όμως που μετά από δυο χρόνια προσπαθειών τους (των φίλων και συμπαραστατών μας παρέα με τους εδώ ευρισκόμενους τοποτηρητές τους και κυβερνήτες μας) κανείς δεν τους πιστεύει…

Περισσότερα...

Βαρουφάκης: Λένε ψέματα. Η δόση θα πάει σε τράπεζες και δανειστές

"Σε έξι μήνες από σήμερα το ελληνικό εισόδημα θα είναι ακόμη πιο αδύνατο, αφού η δόση των 44 δισ. θα πάει στις τράπεζες και σε πιστωτές του ελληνικού δημοσίου", δήλωσε ο οικονομολόγος καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό του ΑΝΤ1" το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι "αύριο ξημερώνει μια Τρίτη - στη συνεδρίαση του Eurogroup - για την Ελλάδα που θα φέρει τη χώρα μας στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα".

Περισσότερα...

Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι... κρατούντες;

Ομολογούμε ότι μας εντυπωσίασε ο οργισμένος τίτλος «Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; » με τον οποίο το ηλεκτρονικό Βήμα επανήλθε στην οδυνηρή πραγματικότητα που αντιμετωπίσει η χώρα και η κοινωνία της. Μια πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει όσα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και αν ψηφιστούν.

Για την αλλαγή αυτής της πραγματικότητας απαιτείται κατ αρχήν και πάνω απ όλα σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να εκπονηθεί από μια εξεφτελισμένη πολιτική ηγεσία.

Περισσότερα...

Ο λογαριασμός της επιμήκυνσης

Από την εποχή που άρχισαν να μας μιλούν για μέτρα 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14, προειδοποιούσαμε ότι θα φτάσουν τα 18 δισ. σε δύο δόσεις και τα 22 σε τρεις. Η καθυστέρηση συμφωνίας με την τρόικα απλώς ενοποιεί τα δύο στάδια σε ένα πακέτο και η εικόνα... «διαπραγμάτευσης» καταρρέει εκ νέου.

Προφανώς, εκτός από τα φληναφήματα περί διαπραγμάτευσης, ούτε για σκλήρυνση της τρόικας μπορούμε εύκολα να μιλάμε: αφενός ποτέ δεν ήταν ήπιες οι απαιτήσεις της, αφετέρου όλα όσα απαιτεί περιγράφονται στο μνημόνιο.

Περισσότερα...

Σκυλεύουν και το πτώμα

Την πρώτη δόση μέτρων και νέων επώδυνων φόρων κατέθεσε η κυβέρνηση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή. Από τα 13,5 δισ. ευρώ κατατέθηκαν ήδη 7,8, από τα οποία τα 7,3 είναι περικοπές δαπανών. Αποτέλεσμα; 5,5 δισ. μείωση του ΑΕΠ και 2,3 δισ. απώλεια εσόδων μόνο από το μισό πακέτο – οι αριθμοί αυτοί θα διπλασιαστούν με... το άλλο μισό. Και νέα μείωση των δημοσίων επενδύσεων. Πολλές οι απειλητικές εκκρεμότητες και στη φορολογία. Έχει και χειρότερα; Πολλά ακόμη.

Παράδειγμα η πρόβλεψη για ανεργία στο 24,7%, μείωση της απασχόλησης επιπλέον 3% και ύφεση 3,8% το 2013. Σε αυτό το τελευταίο πειράζει που πιστεύουμε τη Citi, η οποία προβλέπει ύφεση 10,7%; Συνήθως – και αποδεδειγμένα – οι άνθρωποι του χρήματος μετράνε καλύτερα από τους επαγγελματίες της πολιτικής παραπλάνησης.

Περισσότερα...

Κατάλογος