Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Οι... εντιμότατοι επαναδιαπραγματευτές!

Εντάξει, κύριοι της συγκυβέρνησης, καταλάβαμε, μη ζορίζεστε. Δε γίνεται αλλιώς, είστε υποχρεωμένοι να κόψετε λίγο ακόμη μισθούς και συντάξεις. Για να σωθεί η χώρα, να πάρουμε την επόμενη δόση... Για να μπορέσετε να πληρώσετε... μισθούς και συντάξεις!!!

Είδαμε την προσπάθεια των υπουργών. Κόβουν από εκεί, κόβουν από εδώ, αλλά τα νούμερα δε βγαίνουν. Δεν έχουν τεχνογνωσία λένε οι άνθρωποι του Στουρνάρα στο ρουλεμάν του ρεπορτάζ και διαβεβαιώνουν ότι το υπουργείο θα μεριμνήσει: Θα στείλει τους αρμόδιους τεχνοκράτες που μπορούν και κόβουν ασυγκίνητοι.

Περισσότερα...

Επαναδιαπραγμάτευση ήτανε και πάει...

Με την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων να βρίσκεται στο καλάθι των αχρήστων και με τη λογική ξεπουλάμε τώρα τη δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρί­ας για να φτάσουμε τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές μας ξεκινά το μακρύ ζεστό καλοκαίρι της κυβέρνη­σης Σαμαρά. Και γύρω τριγύρω εγχώ­ρια και ξένα «κοράκια» ετοιμάζονται να χτυπήσουν μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες με ευτελή ποσά ΔΕΚΟ, αε­ροδρόμια, λιμάνια και ακίνητα, αφού όλοι έχουν κατανοήσει ότι η χώρα πω­λείται σε τιμή ευκαιρίας.

Περισσότερα...

Ατζέντηδες του ναζισμού

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία τις τελευταίες μέρες περισσότερο θυμίζει υπόνομο παρά εκλογές. Η συκοφαντία, η χυδαιότητα, το ψεύδος, η βία και η ανανδρία δεν αφήνουν ούτε σπιθαμή χώρου για να διεξαχθεί μια στοιχειωδώς αξιοπρεπής πολιτική συζήτηση. Καθόλου παράξενο, αφού αυτό συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία δύο «μνημονιακά» χρόνια – πάντα με τα ίδια θύματα και τους ίδιους θύτες.

Αυτά τα δύο χρόνια η Ελλάδα ζει, μεταξύ πολλών άλλων, μια απίστευτη, από κάθε άποψη, καθημερινή λασπολογία – εκ μέρους πολιτικών, «τεχνοκρατών», δημοσιογράφων και... διανοουμένων (!) – εις βάρος όλων όσοι τολμούν, με οποιονδήποτε τρόπο, να διατυπώνουν ακόμη και μέτριες σε ύφος, αλλά ουσιαστικές, αντιρρήσεις στην επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου να σύρει τη χώρα στον «μνημονιακό μονόδρομο» της Μέρκελ και του ΔΝΤ.

Περισσότερα...

Ο κατεστραμμένος την καταστροφή δεν τη φοβάται...

Όσοι – εντός και εκτός Ελλάδας-- επενδύουν στο φόβο της ελληνικής κοινωνίας για να επηρεάσουν/ διαμορφώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών μάλλον ξεχνούν τα βασικά: Ο φόβος , αν όχι από την ελπίδα, ξεπερνιέται σίγουρα από την απελπισία...

Υπό αυτήν την έννοια τα όσα περί καταγγελίας, ακύρωσης, κατάργησης του μνημονίου που ακούμε τις τελευταίες μέρες από τους αξιότιμους κύριους Δραγασάκη, Σταθάκη, Στρατούλη, όλα όσα επάνω στα οποία ισορροπεί ο Αλέξης Τσίπρας, ελάχιστη σημασία έχουν για έναν πολύ απλό λόγο:

Περισσότερα...

Η Ελίτ τρέμει...Το πείραμα απέτυχε

Μήπως τελικά βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν να συμβεί το αναπόφευκτο; Δηλαδή το ευρώ να υποστεί την ολοκληρωτική του κατάρρευση; Και τελικά μήπως ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους  το τέλος της ηγεμονικής στάσης των πρώην αποικιοκρατών;

Ποιος ξέρει; Εκείνο που ξέρουμε πλέον είναι ότι σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο γεγονός δεν θα το έχει δημιουργήσει η χώρα μας αλλά η αδιαλλαξία και η επιμονή των κερδοσκόπων για περισσότερη συσσώρευση χρήματος στα ταμεία του!

Περισσότερα...

Κατάλογος