Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΟΚ: Ο Παπαδήμος ζήτησε τη δήλωση Μπαρόζο για έξοδο από το ευρώ

 «Φως» στη σκληρή δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προ μερικών εβδομάδων ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ», ρίχνει δημοσίευμα του Reuters, που έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην προεκλογική περίοδο.

 Όπως αναφέρεται, η δήλωση του κ. Μπαρόζο ήρθε μετά από αίτημα του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, που επικαλείται το πρακτορείο.

Η απάντηση του τέως πρωθυπουργού.

Περισσότερα...

Καταστροφή, για ποιούς;

Κοίτα να δεις αγάπη κι ενδιαφέρον από τους εντιμότατους φίλους, δανειστές και τα εγχώρια τσιράκια τους! Τους έχει πιάσει ομαδικά ο πόνος, μήπως βγούμε από το ευρώ, και δεν αντέξουμε τόσο μεγάλο κακό. Τόση φιλευσπλαχνία! Τόση ανιδιοτέλεια!  Τόση πρεμούρα για το καλό μας που μας υποχρεώνει να το σκεφτούμε λίγο αυτό το ενδιαφέρον τους. Μήπως, τελικά όλα αυτά τα αρπακτικά είναι αδελφές του ελέους και τόσα χρόνια τους παρεξηγήσαμε;

Έτσι λοιπόν ακούσαμε και χτες τον πρόεδρο της κομισιόν  Μπαρόζο να υπογραμμίζει στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ελλάδας την ετοιμότητα της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις.

Περισσότερα...

Αμετανόητοι καταστροφολόγοι

Το τετριμμένο περί της Δημο­κρατίας που δεν έχει αδιέξο­δα ισχύει υπό την προϋπόθε­ση ότι η λαϊκή βούληση θα καταφέρει να νικήσει όλα αυτά που την εμποδίζουν να διαμορφωθεί με σαφήνεια και να εκφραστεί με δύνα­μη και αποφασιστικότητα. Τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν είναι ήδη ολοφάνερα μετά τα όσα διαδρα­ματίστηκαν ύστερα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και τον κύκλο των διερευνη­τικών επαφών:

♦ Πρώτο εμπόδιο ο φόβος.

Περισσότερα...

Χώρα πενήτων, γερόντων και ξενιτεμένων

Όχι, λυπηθείτε μας, δεν αντέχουμε άλλη ανάπτυξη. Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλη σπέκουλα πάνω σε μια οικονομία που εκτελέσατε στα τρία μέτρα. Βροχή οι προεκλογικές υποσχέσεις των δύο αιώνιων (;) νταβατζήδων της κυβερνητικής εξουσίας, του απερχόμενου ΠΑΣΟΚ και της (μάλλον) επερχόμενης Ν.Δ., οι οποίοι υπόσχονται ό,τι τους είναι εύκαιρο και πρόχειρο. Με κορωνίδα όλων την αλλαγή των μνημονίων και την... ανάπτυξη, η οποία υποτίθεται ότι θα φέρει την έξοδο από την κρίση.

Εντάξει, ο καθένας αντιλαμβάνεται, περισσότερο ή λιγότερο εύκολα, ότι τα περί ανάπτυξης δεν είναι παρά ένας φερετζές, ο οποίος αδυνατεί να κρύψει πίσω του την... αρκούδα – αυτήν της συνεχιζόμενης ύφεσης, της βίαιης εκπτώχευσης ολόκληρου του ελληνικού λαού πλην εκλεκτών, του πλήρους ξεπουλήματος της χώρας και της διάλυσης της οικονομίας.

Περισσότερα...

Εγκλήματα έκανε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!

Η Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές ενώ δήλωσε πως η ΝΔ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και το ΠΑΣΟΚ την αποτελείωσε.

Την εκτίμηση της πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Περισσότερα...

Κατάλογος