Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Η σύμβαση – ταφόπλακα για τους Έλληνες

Μπήκαν και οι σφραγίδες που μας βάζουν χαλκά για τα επόμενα 17 χρόνια. Η σύμβαση για το νέο δάνειο των 109,1 δις ευρώ υπογράφηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ κατατέθηκε ως σχέδιο νόμου στη Βουλή. Βέβαια η ψήφος της θα είναι τυπική, αφού σήμερα πέφτουν και οι υπογραφές με την τρόικα, ώστε στις 19 του μηνός να εκταμιευτεί και η πρώτη δόση.

Η διάρκεια του δανείου είναι 17 χρόνια. Οι προϋποθέσεις καταγράφονται σε ένα εκτενές τεχνικό κείμενο το οποίο θα απλοποιήσουμε για να γίνεται πιο κατανοητό. Τι λέει;

Περισσότερα...

Ενέχυρο ο λαός στο νέο Μνημόνιο!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο συνθλίβεται ο ελληνικός λαός η πραγματική αιτία, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους «πρέπει» να ζουν σαν είλωτες, ο πραγματικός στόχος του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, των εγχώριων και των Ευρωπαίων «Σαμαροβενιζέλων» και των Σόιμπλε, καταγράφονται στη σελίδα 241 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή.
Ιδού, λοιπόν, προς όφελος ποιων συνάπτεται το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ:
Σύμφωνα με το μνημόνιο, όπως αυτό ψηφίστηκε στο... Ναό της Δημοκρατίας και πριν από τις αποφάσεις του Eurogroup, από τα 130 δισ. ευρώ του δανείου, στο «Παράρτημα 3 - Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης - Προοίμιο - Άρθρο 6», αναφέρεται ότι:

Περισσότερα...

Δημοκρατία μιας χρήσεως

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσε γενική οργή υποδεικνύοντας στην Ελλάδα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και συνδέοντας – μαζί με άλλους «εταίρους» – την παροχή του δεύτερου δανείου της τρόικας με τις εκλογές, ώστε να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Όμως αυτό δεν ήταν, μάλλον το μεγαλύτερο ατόπημά του. Προχώρησε σε μια ακόμη σημαντικότερη προσβολή.

Κατ’ αρχάς ο Σόιμπλε είναι ξεκάθαρο πως θέλει να εξωθήσει την Ελλάδα σε μια «σκληρή» χρεοκοπία, σε μια ελεγχόμενη πτώχευση, συνέπεια της οποίας εκτιμάται ότι θα είναι ο εξαναγκασμός της Ελλάδας σε έξοδο από το ευρώ.

Περισσότερα...

Η Ιστορία τώρα αρχίζει!

 

 

 

 

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί. Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Περισσότερα...

Δεν διαπραγματεύονται μισθούς – ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ & ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ Ελλάδα και Έλληνες

  tsantiri.gr

Σας το έχουμε πει πολλές φορές! Δεν διαπραγματεύονται 13ο και 14ο μισθό, ούτε συντάξεις! Αυτά σας τα λένε τα κανάλια και τα παπαγαλάκια για να σας αποπροσανατολίζουν από την πραγματική διαπραγμάτευση που είναι οι εξωφρενικές εγγυήσεις που ζητάνε οι δανειστές μας! Ποιες είναι αυτές; Η υποθήκευση της γης μας, του νερού μας, του υπεδάφους μας, των αρχαιολογικών μας χώρων καθώς και την παράδοση της διοίκησης της χώρας σε ξένους!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑ! Σας τρομοκρατούν με μισθούς και συντάξεις για να σας κάνουν ΔΟΥΛΟΥΣ! Μέχρι ποτέ θα ανέχεστε να σας εμπαίζουν αυτοί οι άθλιοι παλαιοκομματικοί παλιάτσοι;

Περισσότερα...

Κατάλογος