Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Η «Εθνική Ελλάδος» υπουργών και ο προπονητής Σταύρος

«Το Ποτάμι δεν έρχεται για να διορίσει τους δικούς του, έρχεται για να εξασφαλίσει ότι στα υπουργεία θα πάει η Εθνική Ελλάδος», είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εμφανίζοντας τον εαυτό του με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ως τον «καταλληλότερο» για το πόστο του… προπονητή.
Τι θέλει ο Σταύρος; Να έχει την αποφασιστική δυνατότητα να μπάζει και να βγάζει τους παίκτες στην ομάδα. Να «ανακαλύπτει» και να προωθεί τα ταλέντα που θα μας «σώσουν». Να είναι αυτός (ένας από αυτούς) που κινεί τα νήματα της διακυβέρνησης.

Περισσότερα...

Ούτε... success ούτε διέξοδος

Είναι ξεκάθαρο ότι το περίφημο success story, στο οποίο επένδυσε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε αξιοθρήνητη αποτυχία. Το ζουν και το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά έρχονται να το επιβεβαιώσουν και όσοι τεκμηριωμένα αναλύουν τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά  της οικονομίας, μελετώντας ενδελεχώς τα στοιχεία.

Τρίτο δάνειο και νέο Μνημόνιο προβλέπει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαψεύδοντας σε κάθε επίπεδο την κυβερνητική αισιοδοξία.

Περισσότερα...

Βγήκαμε, αδέρφια!

«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές δονήστε σύγκορμα τη χώρα πέρα ως πέρα...». Βγαίνουμε στις αγορές, αδέρφια!

   Ντυθείτε, στολιστείτε, γλεντοκοπήστε. Πατριώτες, βγήκαμε στις αγορές! Για να πάρουμε δάνεια. Δάνεια... Σαν αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ... Σαν αυτά που άλλοι τα τρώνε κι άλλοι τα πληρώνουν!

Περισσότερα...

Πρωτογενές αδιέξοδο

Η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί, όπως έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε ένστολους, άτομα με ειδικές ανάγκες και χαμηλοσυνταξιούχους, παρά την απαγόρευση της τρόικας. Η εικόνα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο νέο γύρο που ξεκινά στις τρεις το μεσημέρι.

Επισήμως τουλάχιστον, η κυβέρνηση επιμένει ότι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις δεν αλλάζει το σχεδιασμό της. Προαναγγέλλει ότι η λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» θα υλοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό και δηλώνει ότι απορρίπτει πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας που αφορούν την αγορά εργασίας και οδηγούν στην πλήρη κατάργηση κάθε προστασίας για τους εργαζομένους.

Περισσότερα...

Και τώρα αγαπητέ Έλληνα τι θα τον κάνεις τόσο θυμό;

Η ερώτηση προκύπτει αβίαστα εάν διαβάσει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας του τελευταίου ευρωβαρομέτρου που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες τα έχουν πάρει στο κρανίο! Έρευνα που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι οι πιο θυμωμένοι, οι πιο δύσπιστοι και οι πιο απαισιόδοξοι από όλους τους ευρωπαίους. Και όταν λέμε θυμωμένοι και δύσπιστοι εννοούμε καταλυτικά, ολοκληρωτικά. Οι δείκτες είναι εντυπωσιακοί:
-Το 87% των Ελλήνων πολιτών δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο 1 στους 10 Έλληνες δηλώνει ότι εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση (10 %). Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 23%.

Περισσότερα...

Κατάλογος